Patru universitati, inchise printr-o hotarare de guvern!

Patru universitati, inchise printr-o hotarare de guvern!

   ziare.com

Patru universitati si 135 de programe de studii au fost inchise de Guvern, printr-o hotarare data miercuri. In ce priveste universitatile inchise, acestea nu mai respectau anumite conditii de calitate, in timp ce programele de studii nu mai respectau criteriile de organizare sau nu mai erau atractive.

Cele patru universitati erau monitorizate, doua fiind din Bucuresti, una din Iasi si una din Timisoara, a transmis ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu. Acestea sunt Institutul Teologic Romano Catolic si Universitatea financiar-bancara din Bucuresti, precum si Universitatea "Mihail Kogalniceanu" din Iasi si Universitatea "Mihai Eminescu" din Timisoara.

Alte trei universitati se afla in lichidare, printre care Universitatea Bioterra, Universitatea Romana de Stiinte si Arte "Gheorghe Cristea" si Universitatea Apollonia din Iasi.

"Facem apel la tineri sa aleaga programele acreditate si autorizate de minister", a mai spus Costoiu, precizand ca scopul hotararii de guvern este mentinerea unui standard de calitate in universitatile romanesti.

Nu in ultimul rand, ministrul a spus ca decizia de miercuri prevede ca universitatile respective nu mai au dreptul sa organizeze examene de admitere incepand cu anul 2014-2015, subliniind ca studentii care deja sunt inscrisi la universitatile respective isi vor incheia cursurile, acestea urmand sa fie recunoscute.

Reprezentanti ministerului au precizat inca din luna iunie ca 33 de universitati de stat si private au minimum o specializare sau un program care va intra in lichidare in urmatoarele luni.

Astfel, pentru aceste specializari nu se va mai organiza examen de admitere in anul 2014, intrucat vor fi in curs de desfiintare.

Sursa: Ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean, devenit de puțin timp bunic, a murit în Germania chiar de ziua mamei sale!

astăzi, 08:35

Sfârșit tragic pentru un bărbat din Botoșani, plecat în Germania la muncă. Nu a mai apucat să-și vadă nepoțelul și s-a stins chiar de ziua mamei lui. Mihai Rusu, un bărbat de ...

IPS Calinic în Decalogul Profesorului: ”Sădește cu nădejde în sufletul fiecărui învățăcel bucuria cunoaşterii!”

astăzi, 08:03

Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, a formulat de Ziua Mondială a Educației un „Decalog al Profesorului” adresat celor care au misiunea de a căl...

Construirea unui nou stadion la Botoșani devine o certitudine. ”Singurii oameni care se ocupă de stadion sunt primarul și cu mine!”

astăzi, 07:48

Valeriu Iftime, finanțatorul FC Botoșani, a declarat după meciul cu Rapid București, câștigat de „roș-alb-albaștri” cu 2-0, că a făcut echipă cu primarul municipiului Boto...