Patru primarii din judetul Botosani, nevoite sa renunte la o parte din angajati

Patru primarii din judetul Botosani, nevoite sa renunte la o parte din angajati
Patru primarii din judetul Botosani sunt nevoite sa faca disponibilizari pentru a intra in normativul de personal prevazut de Ordonanta 63, care stabileste numarul maxim de angajati in administratia publica locala. Este vorba despre municipiul Dorohoi si comunele Cotusca, Dimacheni si Cosula, unde se inregistreaza un numar de angajati peste limita precizata de Guvern, in general fiind vorba despre persoane care presteaza servicii publice in comunitate, servicii care vor trebui externalizate.

La Dorohoi, conform informatiilor furnizate de primarul Dorin Alexandrescu, nu ar fi vorba despre o supranormare, ci de faptul ca serviciile din administratie nu sunt externalizate.

"Numarul de angajati din Primaria Dorohoi nu este peste normativul aprobat, ci noi avem mai multe servicii care nu sunt externalizate inca, aici ma refer la serviciul de Salubritate, spatii verzi, cimitire, oboare si altele. Alte orase si-au rezolvat aceasta problema prin externalizarea serviciilor, dar la noi au ramas in subordinea Primariei municipiului Dorohoi din considerente de efecienta economica. Sper sa ma incadrez pana pe 16 august", a mentionat primarul municipiului Dorohoi.

Si comuna Cosula se afla in situatia de a renunta la cativa angajati, primarul aratandu-se nemultumit de faptul ca nu va mai avea cu cine sa finalizeze lucrarile incepute deja.

"Ne incadram sigur. Noi am fost comuna nou infiintata  si am avut, de exemplu, angajat un zidar cu care noi am facut lucrari, si avem meseriasi mai multi angajati. De asta. Avem si la Serviciul de Integrare Europeana, consilierul primarului, am avut mai multe posturi pe care am vrut sa le acoperim. Din 26 de persoane, noi avem 22 de persoane care trebuie sa fie angajate si 4 vin disponibilizate. Am avut meseriasi mai multi si de asta am avut incarcat. Asta e situatia", a spus Mircia Acatrinei, primarul comunei Cosula.

Termenul limita pana la aprobarea noilor organigrame este data de 16 august 2010, zi dupa care Directia Generala a Finantelor Publice va suspenda alimentarea conturilor celor patru primarii.

"Nu vreau sa aud ca in judet nu s-au dat salarii din aceasta cauza, ca nu s-au facut demersuri necesare pentru incadrarea in termenul stabilit de ordonanta", a avertizat prefectul Cristian Roman.

www.comune.botosani.ro 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
188

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
381

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
109

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...