Patru persoane reținute în urma perchezițiilor de miercuri! Vezi ce s-a găsit în casele suspecților

Patru persoane reținute în urma perchezițiilor de miercuri! Vezi ce s-a găsit în casele suspecților

   Buna Ziua Iasi

In data de 17 iulie, 35 de persoane, care faceau parte dintr-o grupare infractionala organizata, specializata in contrabanda de tigari, a fost destructurata la Iasi.

Este vorba despre invinuiti si inculpati, de cetatenie romana si moldoveneasca. Actiunea a fost organizata de procurori din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Iasi, impreuna cu lucratorii de politie judiciara din cadrul Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi, cu sprijinul SRI - Directia Judeteana Iasi , DGIPI - Diviziunea Supravegheri Operative si Investigatii , SIPI Iasi, Directia de Operatiuni Speciale Iasi, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Iasi, BCCO Iasi, IPJ Iasi , DRAOV Iasi si Garda Financiara Botosani.

Astfel, incepand cu luna aprilie a anului 2012, cele 35 de persoane s-au constituit intr-un grup organizat, specializat pe linia traficului de tigari, marfa fiind transportata pe relatia Republica Moldova - Romania.

Potrivit datelor anchetatorilor, membrii introduceau sau procurau in Romania si colectau, detineau, transportau, preluau sau depozitau marfa, despre care aveau cunostinta ca provine din contrabanda, obtinand, astfel, profituri uriase. In urma probatoriului s-a reusit identificarea membrilor grupului infractional, care au cumparat cantitati insemnate de tigari de contrabanda, de la diferiti cetateni romani si moldoveni, pe care le colectau, transportau, depozitau si comercializau prin intermediari sau direct.

S-a estimat ca, in perioada aprilie 2012 - iulie 2013, gruparea a traficat peste 100.000 de pachete de tigari (2.000.000 de tigari) de diferite marci, provenite din contrabanda, prejudiciul adus statului roman fiind de peste 1.000.000 de lei. In urma perchezitiilor au fost ridicate, pentru a fi confiscate, 10.324 de pachete de tigari de diferite marci, in valoare totala de 75.205 lei, diferite cantitati de alcool, 2 arme neletale si munitie aferenta detinute ilegal, 4.658 de bucati articole pirotehnice, valuta falsa, sumele de 91.799 lei, 15.080 Euro, 520 lire, 111 lei MD, dar si 5 autoturisme in valoare totala de 85.914 lei.

DIICOT - Serviciul Teritorial Iasi a inceput urmarirea penala fata de cei 35 de invinuiti si inculpati, cercetati pentru savarsirea infractiunilor de initiere sau constituire ori aderare sau sprijinire sub orice forma a unui grup, in vederea savarsirii de infractiuni, colectarea, detinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia, fapta asimilata infractiunii de contrabanda, detinerea de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false peste limita a 10.000 tigarete, evaziune fiscala prin ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile.

Cei patru lideri ai gruparii au fost retinuti si prezentati Tribunalului Iasi cu propunere de arestare preventiva.

Sursa: Bună Ziua Iași

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
267

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
316

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
251

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...