Patru obiceiuri alimentare proaste si remediile lor

Cand vine vorba de mancare, obiceiurile proaste pot sa faca ravagii asupra siluetei tale, ca sa nu mai vorbim de sanatate. Din fericire, ca in cazul oricarui "viciu", exista si dezvat si, in acest caz, rezultatele sunt usor de observat cu ochiul liber - o talie mai fina, un pas mai sprinten si mai multa energie.

 Publicatia online MSN, citata de ziare.com, a descoperit patru obiceiuri nesanatoase care iti pun in pericol silueta, dar si solutiile salvatoare.

Sari peste mese

 Cand amani pauza de masa, ti se face din ce in ce mai foame. Este unul din cele mai rele lucruri pe care poti sa le faci daca intentionezi sa slabesti - cand in sfarsit ajungi in fata farfuriei, vei manca mult mai mult. E greu sa te abtii atunci cand simti ca lesini de foame.

Solutia: Mananca micul dejun in fiecare zi, apoi incearca sa mananci cate ceva la fiecare cinci ore. Daca iti este greu sa te opresti din munca odata ce te-ai asezat la birou, planifica din timp ce vei manca.

Ia in calcul mancarurile sanatoase, usor de incalzit la cuptorul cu microunde, branza de vaci, fructele sau batoanele nutritive si iaurturile. Carbohidratii sanatosi si proteinele sarace in grasimi te vor face sa te simti satul pentru un timp mai lung.

Mananci la restaurant

 Restaurantele sunt adevarate bombe calorice. Portiile sunt mari spre uriase, iar bucatarii nu se sfiesc, in numele "artei culinare", atunci cand vine vorba de sare, zahar si grasimi de tot felul.

Solutia: Daca nu poti sa gatesti acasa, limiteaza pericolul. Evita alcoolul, care contine calorii "goale" si te elibereaza de inhibitii dandu-ti senzatia ca poti sa mananci orice e pe meniu. Bea apa, un pahar de vin, sau unul de bere, daca trebuie neaparat sa bei ceva.

Spune-i ospatarului sa nu aduca pe masa un cos de paine si comanda o salata, ce iti va mai potoli pofta de mancare. Alege apoi proteine sarace in grasimi, peste sau pui, gatite cu putin ulei sau grasimi de alt fel.

Iti ineci amarul in mancare

 Majoritatea oamenilor care au probleme cu greutatea folosesc mancarea pentru a face fata emotiilor negative sau stresului. Dupa ce ai terminat de mancat insa, problema este la locul ei, acompaniata insa de sentimentul de vinovatie ca ai mancat prea mult.

Solutia: Incearca sa pui o eticheta sentimentelor tale ("Sunt trista, nu mi-e foame"), si aminteste-ti ca mancatul nu rezolva nimic. Vizualizeaza cum te vei simti dupa ce te indopi si intreaba-te daca merita.

Apoi alege o activitate placuta, suna un prieten, deschide o carte sau fa o plimbare. In timp, aceste activitati, nu mancarea, vor fi primul lucru la care te gandesti cand ai nevoie de ceva care sa te faca sa te simti mai bine.

Mananci chiar si cand nu ti-e foame

 "Gustarelele" iti potolesc foamea, e drept, dar asa se adauga si kilogramele.

Solutia: Data viitoare cand iti vine sa mananci ceva, gandeste-te cat iti e de foame. Daca nu iti e foame cu adevarat, nu manca. Daca te incearca foamea, amana putin momentul cand te infrupti din ceva.

Cand in fine te asezi la masa, aminteste-ti preceptul japonez care sustine ca e bine sa "manaci pana cand esti 80% satul". Dupa 15-20 de minute te vei simti cu siguranta satul, daca inveti sa te opresti la timp.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

În această noapte: Misiuni în sprijinul persoanelor fără adăpost în Botoșani și Dorohoi! (Foto, Video)

Monday, 10 February 2025

Având în vedere temperaturile scăzute prognozate în județul Botoșani, pompierii și polițiști locali au intensificat misiunile de patrulare pentru identificarea persoanelor făr...

Razie a polițiștilor în Piața Centrală din Botoșani: Sancțiuni usturătoare pentru comercianții de țigări!

Monday, 10 February 2025

Activitățile au fost desfășurate în intervalul orar 09:00-13:00, prilej cu care au fost legitimate 128 de persoane, dintre care 6 au fost conduse la sediul poliției unde, față de acestea ...

„Fram, ursul polar”, un spectacol pentru toate vârstele, se joacă la Teatrul „Vasilache” din Botoșani! (foto)

Monday, 10 February 2025

„Fram, ursul polar”, este un spectacol după Cezar Petrescu. Regia artistică: Toma Hogea, asistent regie: Mihaela Ștempel, scenografia: Mihai Pastramagiu, mişcare scenică: Victoria Buc...