Patronul spiritual al municipiului Botosani, sarbatorit in a doua zi de Paste!

Patronul spiritual al municipiului Botosani, sarbatorit in a doua zi de Paste!
Slujba religioasa de Zilele Orasului la Biserica Sfantul Gheorghe va fi oficiata anul acesta pe 25 aprilie, si nu pe 23 aprilie. Intrucat sarbatoarea Sfantului Gheorghe coincide in acest an cu ultima zi din Saptamana Mare, preotii vor oficia slujba de pe 23 aprilie in a doua zi de Paste.

Ca si in anii anteriori, municipalitatea continua traditia si va da credinciosilor sarmale, vin si cozonac. Tot atunci, i se va inmana Inalt Presfintitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, titlul de Cetatean de onoare al municipiului Botosani.

"Anul acesta, Sfantul Gheorghe a cazut in aceeasi zi cu slujba de Inviere. Biserica, Protopopiatul, au decis ca slujba de Zilele Orasului, de Sfantul Gheorghe, sa se tina pe 25 aprilie. La finalul slujbei vor fi distribuite credinciosilor 8.000 de portii de sarmale, cozonac si vin", a declarat viceprimarul Florin Ghiorghita.

Anul acesta municipalitatea nu va mai organiza spectacol cu ocazia Zilelelor Orasului, in schimb vor avea loc actiuni culturale si expozitii.

"Vor fi foarte multe manifestari culturale in zilele respective, vor veni cei de la Teatrul de Papusi, vor face o reprezentatie, vom vedea exact ziua, vor veni cei de la Teatrul Mihai Eminescu, de la Filarmonica, de la alte institutii de cultura, vor fi multe expozitii, dar spectacole nu vor fi pentru ca este sarbatoarea de Paste si nu putem face nimic de genul aceasta", a spus viceprimarul. 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompieri chemați în ajutor pentru a salva o pisică dintr-o fântână! (foto, video)

astăzi, 19:50
18

Intervenție specială a pompierilor botoșăneni, sâmbătă după-amiază. Salvatorii au fost solicitați să intervină în zona de case de la Hudum pentru a salva o pisică dintr-o f&aci...

Ana Maria Furtună a dispărut de la domiciliu de trei zile, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 19:38
68

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere de 31 de ani  din satul și comuna Hilișeu Horia, care a părăsit domiciliul la data de 15 mai a.c.,  ...

„Arta, expresia sufletului”, expoziție a Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, la Muzeul de Etnografie Botoşani (Foto)

astăzi, 19:10
26

Artele vizuale (pictura, sculptura, gravura şi desenul) devin un instrument important de acordare a propriului eu creator la pulsul lumii contemporane, o descoperire a firescului ascuns în cuvi...