Patroni din Botoșani înșelați cu complicitatea unor angajați, polițiștii de la Criminalitate Economică au reținut două persoane

Nu mai puțin de șase percheziții imobiliare au avut loc ieri, în diferite locații din Botoșani și Iași, prejudiciul cauzat fiind de peste 100.000 de lei.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au reținut două persoane bănuite de comiterea mai multor infracțiuni.

Doi tineri, de 32, respectiv 21 de ani, din județul Iași, au fost reținuți pentru 24 de ore, de polițiștii specializați în investigarea infracțiunilor economice, cei doi fiind bănuiți de comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, fals în înscrisuri sub semnătură privată și înșelăciune, sub diferite forme de participație.

Din probatoriul administrat până în prezent, a reieșit faptul că aceștia, în calitate de administratori ai unei societăți comerciale, din județul Iași, ar fi indus în eroare pe reprezentanții altei societăți comerciale, din municipiul Botoșani, prin facturarea fictivă a unor consumabile și atestarea în fals a recepționării și a consumului mărfurilor respective.

Persoanele bănuite de comiterea faptelor acționau cu sprijinul a doi angajați ai societății comerciale din  Botoșani. 

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională a fost estimat la peste 100.000 de lei.

Ieri, 11 august 2023, polițiștii au pus în executare 6 mandate de percheziție domiciliară la locuințele persoanelor bănuite de comiterea faptelor, din județul Botoșani și Iași, prilej cu care au fost identificate și ridicate mai multe înscrisuri și medii de stocare.

Totodată, 3 persoane au fost conduse la sediul poliției, cu mandate de aducere, iar față de două dintre acestea a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Aceștia au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J Botoșani, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați în fața instanței de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Reacția lui Zeljko Kopic, după ce Dinamo a fost „întoarsă” de Botoșani. Ce a spus despre incidentul din tribune!

astăzi, 12:15

În urma acestui rezultat, Dinamo se află pe locul trei în clasament, cu 17 puncte. De cealaltă parte, Botoșani a rămas tot penultima, cu 8 puncte. Zeljko Kopic, după ce Dinamo a fo...

Pelerinaj cu preoți și preotese la mănăstirile din județele Neamț, Botoșani și Suceava!

astăzi, 11:24

La inițiativa părintelui protopop Valentin Tofan, în Protopopiatul Piatra Neamț s-a organizat în perioada 23-25 septembrie, un pelerinaj cu preoții protoieriei și familiile lor, intit...

Cod portocaliu de vreme severă în județul Botoșani, anunțul meteorologilor!

astăzi, 10:16

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu de vreme severă valabil de duminică, 29 septembrie, până luni, 30 septembrie, ora 10:00. Zonele afectate sunt Mold...