Patroni de localuri, chemaţi de Camera de Comerţ la "şcolit" în privinţa pericolelor de incendii- FOTO VIDEO

Patroni de localuri, chemaţi de Camera de Comerţ la "şcolit" în privinţa pericolelor de incendii- FOTO VIDEO
Nenorocirea înregistrată în urmă cu zece zile la Bucureşti a determinat şi mediul de afaceri botoşănean să reacţioneze în faţa pericolelor ce ar putea apărea. Camera de Comerţ şi Industrie Botoşani a organizat marţi o întâlnire între reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi agenţii economici din Botoşani cu activitate în servicii (cluburi, baruri, etc).

Invitaţiei Camerei de Comerţ au răspuns 35 de reprezentanţi ai mediului de afaceri, după cum spune preşedintele Camerei de Comerţ, Romeo Floareş.

"Considerăm că acest eveniment se impunea, cu atât mai mult cu cât am văzut cu oroare ce s-a întâmplat în Bucureşti, unde un concurs de factori total nenorocit a dus la ceea ce a îndoliat întreaga naţiune. Şi atunci am considerat că instituţia care reprezintă firmele poate le aduce un serviciu, acela de a facilita o întâlnire directă cu reprezentanţii ISU astfel încât, în urma acestui seminar de informare, nicio societate comercială să nu poată spune că nu a fost informată, că nu a luat la cunoştinţă reglementările, cu atât mai mult cu cât Guvernul a adptat o Ordonanţă de uUrgenţă care conferă ISU dreptul de a pune lacăt pe unităţile care nu sunt conforme cu legislaţia în vigoare. Am ales astăzi domeniul similar celui în care s-a întâmplat nenorocirea din Bucureşi- restaurante, cluburi, baruri, firme care organizează evenimente. Acest seminar este unul dintr-o serie pe care o vom face cu toţi agenţii economici astfel încât să cuprindem toată aria", declară Romeo Floareş.

În debutul seminarului, col. Radu Anton, şeful ISU, a propus un moment de reculegere în memoria victimelor din Clubul Colectiv, după care a intrat în problematica întâlnirii.

"Întâlnirea de astăzi are şi un scop extrem de deschis, pe care îl salut. Ne dorim comunicare şi informare. Vă aşteptăm la noi la sediu pentru orice informaţie. Dar în momentul când mergem în control, nu putem să închidem ochii şi să lăsăm nereguli nesancţionate. În săptămâna trecută, au apărut acte normative noi privind creşterea măsurilor sancţionatorii care se iau în domeniul legislaţiei la incendii. De doi ani facem propuneri, dar nu au apărut încă toate cerinţele şi propunerile noastre. Le aşteptăm în continuare", a declarat col. Radu Anton.

Agenţii economici prezenţi la seminar au susţinut că sunt la curent cu toate modificările legislative şi că deţin în localurile pe care le administrează toate acele stingătoare, planuri de incendii necesare, iar personalul a fost instruit în privinţa normelor PSI.

 









 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
517

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
53

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
62

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...