Patriciu despre USL: "Un amestec de ulei cu apă din care ies doar clăbuci"

Patriciu despre USL: "Un amestec de ulei cu apă din care ies doar clăbuci"
Dinu Patriciu susţine, într-un comentariu publicat în propriul ziar, că alternativa la actuala putere pe care o propun acum PSD şi PNL nu înseamnă decât "impotenţă".

Războiul dintre Crin Antonescu şi Dinu Patriciu continuă. Un nou editorial semnat de omul de afaceri şi publicat în ziarul pe care îl patronează, un nou atac la mariajul PNL-PSD.

Dinu Patriciu porneşte de la o serie de declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu, al cărui nume nu-l menţionează, încadrându-le în capitolul "nelinişti existenţiale", şi ajunge la alternativa la actuala guvernare, apreciind însă că şi USL suferă de "impotenţă".

"Nenorocirea este că la uşa guvernării bat unii care tocmai amestecă uleiul cu apa în căutarea unui leac miraculos. Evident, nu ies decât clăbuci. Şi unii, şi alţii sunt la fel de impotenţi", susţine omul de afaceri.

O mişcare pragmatică

Dinu Patriciu îl avertizează pe Crin Antonescu că timpul curge în defavoarea PNL, iar dacă liberalii nu se dezmeticesc la timp, locul lor pe scena politică ar putea fi ameninţat de o nouă formaţiune politică.

"Soluţia nu este decât o mişcare politică nouă şi pragmatică. Dacă între timp vreunul dintre partidele nătâng-liberaloide de astăzi ar reuşi printr-o minune să se deştepte şi să se spele un pic, cu atât mai bine", susţine, în finalul comentariului său, omul de afaceri.

De altfel, Dinu Patriciu i-a trântit în faţă lui Crin Antonescu varianta susţinerii unui nou partid încă de la începutul acestui an.

Declaraţiile sale au venit în contextul în care, la finalul lui 2010, liderul PNL a bătut palma cu Dan Voiculescu pentru Alianţa de Centru Dreapta.

Delimitarea omului de afaceri de gesturile politice ale liberalilor conduşi de Crin Antonescu au continuat, sporind în intensitate odată cu parafarea de către PNL a acordului cu PSD, scrie evz.ro.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
416

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
143

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
413

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...