Patriarhul Teoctist Arăpașu, comemorat vineri la Botoșani

Patriarhul Teoctist Arăpașu, comemorat vineri la Botoșani

Vineri, 30 iulie 2021, se împlinesc 14 ani de la trecerea la cele veșnice a Preafericitului Părinte Patriarh Teoctist Arăpașu.

La ctitoria sa din satul Victoria se va oficia, începând cu ora 8:00, Sfânta Liturghie și slujba de pomenire, iar la ora 12:30, la Casa Memorială „Teoctist Patriarhul” din satul natal Tocileni va avea loc slujba de pomenire săvârșită de Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor împreună cu un sobor de preoți.

Teoctist  Arăpașu, pe numele de mirean Toader Arăpașu, s-a născut la 7 februarie 1915 la Tocileni, județul Botoșani și a fost patriarh al bisericii Ortodoxe Române între 1986 – 2007.

Preafericitul Părinte a murit la data de 30 iulie 2007, după ce a fost operat de adenom de prostată, la Insitututul Clinic Fundeni. Intervenția chirurgicală nu a fost una de urgență, ci una programată. Pe parcursul zilei, veștile venite dinspre spital erau îmbucurătoare. Potrivit medicilor, decesul a survenit în urma unor complicații cardiace, la ora 17.00, pe fondul unor suferințe mai vechi de acest gen.

 

Spune-ne opinia ta