Patriarhul Daniel: In prima duminica dupa Adormirea Maicii Domnului se va celebra Duminica romanilor migranti!

Patriarhul Daniel: In prima duminica dupa Adormirea Maicii Domnului se va celebra Duminica romanilor migranti!

Patriarhul Daniel

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a anuntat ca, incepand cu acest an, in fiecare prima duminica de dupa sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului va fi sarbatorita "Duminica romanilor migranti", zi in care toti preotii se vor ruga pentru romanii plecati in afara.

"Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, pretuind marturia crestineasca si romaneasca a fiilor si fiicelor duhovnicesti care lucreaza sau studiaza in strainatate, in sedinta sa de lucru din 25-26 februarie 2009 a luat hotararea ca, in fiecare an, prima duminica dupa sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului (15 august) sa fie celebrata ca Duminica romanilor migranti", se arata intr-un comunicat remis de Patriarhie Ziare.com.

Mai mult, potrivit documentului citat, aceasta noua sarbatoare va fi introdusa in calendarul bisericesc, "aceasta duminica fiind inscrisa in calendarul bisericesc la rubrica Date Importante si inclusa in programele liturgice si pastoral-misionare ale fiecarei eparhii".

Patriarhia arata ca rolul acetei duminici este de a le aminti romanilor plecati la munca sau la studii in strainatate ca trebuie sa pastreze valorile crestine romanesti si identitatea nationala.

"In Duminica romanilor migranti din acest an, celebrata in ziua de 16 august, cei de acasa si cei veniti de departe au prilejul de a se ruga impreuna la Sfanta Liturghie. Astfel, toti preotii de la parohii si manastiri sunt chemati sa se roage in mod deosebit pentru romanii din strainatate, care acum au venit in vacanta, ca Mantuitorul nostru Hristos sa-i izbaveasca de incercari sau necazuri, sa-i ajute sa-si pastreze credinta ortodoxa si identitatea romaneasca, si sa cultive ajutorarea frateasca", se mai arata in comunicat.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Trilogie autumnală”, expoziție de pictură și grafică pe simezele Colecției de Artă Botoșani!

Thursday, 17 October 2024

Lucrările etalate pe simeze au ca tematică principală peisajul, respectiv ilustrarea toamnei, în maniera în care anotimpul a fost perceput și redat cromatic, în tehnica preferat...

Se schimbă legea pentru șoferii în vârstă: Ce intenționează Uniunea Europeană!

Thursday, 17 October 2024

Un nou proiect de lege îi vizează pe șoferii cu vârsta de peste 70 de ani. Se discută dacă aceștia mai au abilitățile necesare pentru a conduce. Noul regulament aflat în dezba...

Ajutați câinii din Adăpostul Public Botoșani să câștige un tir cu mâncare!

Thursday, 17 October 2024

Momentan aproximativ 650 de patrupede se află la padocul municipiului, iar donațiile sunt singura lor sursă de hrană. Pentru a câștiga, avem nevoie încă o dată de sprijinul comunit...