Pasapoartele se scumpesc, de la 1 aprilie

Pasapoartele se scumpesc, de la 1 aprilie
Pasapoartele vor deveni mai scumpe, de la 1 aprilie, odata cu cresterea taxei de emitere a acestor documente.

Explicatia este aceea ca, de luni, Compania Nationala "Imprimeria Nationala"(CNIN) va percepe tarife crescute pentru blanchetele pasapoartelor.

Pasapoartele care vor costa mai mult sunt cel simplu temporar si cel electronic simplu.

Astfel, pentru un pasaport simplu temporar, cetatenii romani vor plati 100 de lei, in loc de 84 de lei, in timp ce pentru pasaportul electronic pretul va fi de 270 de lei in loc de 244 de lei, anunta Adevarul.

Cresterea tarifara se aplica, insa, in cazul pasaportului simplu temporar, doar celui cu valabilitate de cinci ani - adulti si minori peste sase ani. In schimb, pentru pasaportul electronic simplu in cazul minorilor de pana in sase ani, cu valabilitatea 3 ani, pretul nu sufera nicio schimbare, ramanand de 244 de lei.

De asemenea, vor ramane neschimbate si taxa consulara, de 32 de lei, precum si tariful suplimentar pentru pasaportul simplu temporar, in valoare de 100 de lei.

Pasaportul simplu electronic se elibereaza conform legii in termen de cel mult 14 zile calendaristice, indiferent de valabilitatea sa.

asaportul simplu electronic, care are valabilitate de un an, se elibereaza in termen de doua ore.

Daca insa taxele sunt platite inainte de 1 aprilie, iar cererea de eliberare a pasapoartelor este inregistrata dupa aceasta data, nu vor fi percepute diferente de pret, iar pretul final al pasaportului va fi cel de dinainte de schimbarile tarifare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
770

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
363

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
102

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...