Parteneriat pentru realizarea drumului strategic din judeţul Botoşani

Parteneriat pentru realizarea drumului strategic din judeţul Botoşani
Pe final de an, consilierii judeţeani au aprobat realizarea unui parteneiat cu Consiliul Judeţean Iaşi, în vederea atragerii unei finanţări europene pentru reabilitarea a peste 100 de kilometri de drum județean care leagă cele două județe.

Suprafața cea mai mare, aproximativ 100 de kilometri, se află pe raza județului Botoșani, fiind vorba de tronsoanele de drum județean care formează drumul strategic. Valoarea totală a proiectului se ridică la circa 40 de milioane de euro, urmând a fi depusă o singură cerere de finanțare, lider de proiect fiind judeţul Botoşani.

“Următorul pas va fi demararea procedurilor de proiectare pentru axa prioritară şi să sperăm că vom avea şi finanţare. Proiectarea ar trebui să înceapă la anul", a precizat Radu Judele, administratorul public al judeţului.

Reprezentanţii Consiliului Județean speră să obțină fondurile necesare în cadrul Programului Operațional Regional pentru realizarea drumului strategic pe ruta Radauti Prut-Cotusca-Draguseni-Saveni-Vlasinesti-Hanesti-Dangeni-Mihalaseni-Trusesti-Albesti-Todireni-Hlipiceni-limita cu Calarasi-limita cu Rediu-Lunca-Sulita-Blandesti-Talpa. 

 

Spune-ne opinia ta