Parteneriat cu o asociație din SUA pentru creșterea șanselor de reintegrarea socială a deținuților din Penitenciarul Botoșani! (foto)

New Beginnings sau șansa la o existență fără infracționalitate după liberare pentru persoanele aflate în situații de risc, datorită condițiilor socio-familiale dificile.

Parteneriat cu o asociație din SUA pentru creșterea șanselor de reintegrarea socială a deținuților din Penitenciarul Botoșani! (foto)

Prin intermediul acestui proiect ambițios, inițiat și realizat de Asociația Fight for Freedom, reprezentanții acesteia și administrația Penitenciarului Botoșani urmăresc sporirea șanselor redării în societate, anual, a 20 de foști deținuți. În cadrul centrului se va asigura cazarea temporară, hrănirea și posibilitatea integrării pe piața muncii, astfel încât riscul de recidivă a acestora să se reducă substanțial.

Data de 24 iunie 2024 a marcat începutul prin inaugurarea centrului, eveniment care a găzduit reprezentanți ai asociației, parteneri care au asigurat finanțarea proiectului, membri ai societății civile și reprezentanți ai Penitenciarului Botoșani.

Și cum orice demers are nevoie de cunoașterea obiectivă a activității fiecărui partener, miercuri membri ai Asociației Fight for Freedom au acceptat invitația de a vizita Penitenciarul Botoșani.

Alături de specialiști din cadrul serviciilor regim penitenciar și reintegrare socială, reprezentanți ai asociației, împreună cu partenerii acestora din Statele Unite ale Americii, au avut posibilitatea să viziteze pavilioanele de deținere, spațiile destinate activităților de reintegrare socială, lăcașul de cult al unității și alte facilități ce constituie această mică societate aflată după gardurile înalte ale închisorii.

Feedback-ul împărtășit la finalul vizitei a fost unul pe măsura viziunii noastre, aceea de a crea din penitenciar „o comunitate".

Mi-a lăsat impresia unui mic oraș!", a precizat Pastor Graig Mowrey de la Asociația Fight for Freedom.





 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

COD PORTOCALIU de grindină și descărcări electrice în 13 localități din Botoșani, valabil până la ora 23:00!

Luni, 1 Iulie 2024
714

Sunt prognozate: grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului..Populația din localitățile vizate a fos...

Incendiu provocat de un scurtcircuit într-o localitate din Botoșani, câteva hectare de miriște și grâu distruse! (foto, video)

Luni, 1 Iulie 2024
349

Un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Coțușca a ajuns, în cel mai scurt timp, la fața locului, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Împreună cu Serviciul Voluntar pent...

Doi elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni au intervenit în ajutorul unui botoșănean căruia i s-a făcut rău!

Luni, 1 Iulie 2024
294

Șoferul mașinii în care se afla bărbatul a strigat după ajutor, iar cei doi elevi jandarmi au procedat la scoaterea bărbatului inconștient din mașină, după care l-au așezat într-...