Parlamentul Bulgariei va fi DIZOLVAT si vor fi organizate alegeri ANTICIPATE

Parlamentul Bulgariei va fi dizolvat la 6 august, iar data alegerilor legislative anticipate a fost stabilita pentru 5 octombrie, a declarat duminica seara presedintele Rosen Plevneliev, dupa mai bine de patru ore de consultari cu liderii partidelor politice, informeaza Agrepres.

"In situatia actuala, este imposibil de format un alt guvern. Demisia guvernului se va desfasura in conformitate cu legislatia actuala, tinand cont de timpul necesar pentru consultari si formarea unui cabinet de ministri provizoriu", a subliniat Plevneliev.

Incepand cu 6 august, parlamentul va fi dizolvat si va fi numit un guvern provizoriu, a mai indicat acesta, dupa negocieri.

In acelasi timp, potrivit Reuters, presedintele bulgar a asigurat ca institutiile de stat si partidele politice sustin pe deplin eforturile de stabilizare a sectorului bancar si cetatenii bulgari nu au niciun motiv sa se teama pentru economiile lor.

"Banii cetatenilor si ai intreprinderilor investiti in sectorul bancar din Bulgaria sunt in siguranta si garantati. Bancile vor continua sa functioneze in regim normal", a afirmat presedintele Rosen Plevneliev, dupa discutiile purtate cu lideri politici, ministrul de finante si seful Bancii Centrale.

Vineri, First Investment Bank - a treia cea mai mare banca din Bulgaria - si-a inchis toate filialele pana luni din `ratiuni organizatorice`. Decizia a fost luata dupa ce deponentii au retras in cateva ore circa 800 milioane de leva (556 milioane dolari), iar actiunile bancii au scazut la Sofia la 24%.

"Banca a devenit obiectul unui atac criminal fara precedent, sub forma de zvonuri si declaratii publice malware", a declarat serviciul de presa al bancii.

Banca Centrala a Bulgariei a declarat ca aceasta "presiune informationala" asupra bancilor bulgare nu este nimic mai mult decat o incercare de a destabiliza tara.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de detectoare de fum instalate de pompieri, în locuințele persoanelor vârstnice! (Video)

astăzi, 17:10

Intoxicațiile cu monoxid de carbon, incendiile, acumulările de gaze, urmate de explozii pot fi prevenite prin montarea în locuință a unor detectoare de fum, monoxid de carbon și de gaz. ...

PNL Botoșani, Eduard Mititelu: Tu știi ce face parlamentarul tău? (foto, video)

astăzi, 15:08

Partidul Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani a lansat o campanie de informare intitulată „Tu știi ce face parlamentarul tău?”. Eduard Mititelu, candidat din partea PNL ...

Vin primele autobuze electrice pentru Botoșani și Zona Metropolitană! (foto)

astăzi, 14:56

Marți, la Primăria Municipiului Botoșani, au fost semnate noi contracte de achiziție în cadrul proiectului „Modernizarea transportului public la nivelul Zonei Urbane Funcționale a Mun...