Parlamentarii vor să impună restricţii cu privire la jocurile de noroc

Un proiect de lege referitor la amplasarea sălilor de jocuri de noroc în afara oraşelor se află pe agenda Camerei Deputaţilor, ca for decizional.

De asemenea, ministrul de interne, Cătălin Predoiu, este aşteptat să prezinte măsurile de combatere a traficului ilegal de droguri.

Dezbateri asupra măsurilor legislative avute în vedere pentru combaterea consumului şi traficului de droguri sunt programate săptămâna aceasta în ambele camere ale legislativului.

La Camera Deputaţilor, este aşteptat ministrul de interne, Cătălin Predoiu, invitat de USR la Ora Guvernului pentru a prezenta strategia MAI pe această temă. Şi în atenţia Senatului ca, prim for sesizat se află mai multe iniţiative legislative din domeniul limitării consumului ilegal de droguri, conform Rador.

Prin măsurile propuse se doreşte, între altele, extinderea listei circumstanţelor agravante, prin includerea, de exemplu, şi a faptelor în care sunt implicaţi minori sau persoane bolnave psihic. De asemenea, se interzice amânarea aplicării pedepsei pentru cei condamnaţi definitiv în cazul conducerii fără permis, sub influenţa alcoolului ori altor substanţe cu efecte psihoactive.

Pe agenda parlamentului se află şi proiecte de lege care impun restricţii în industria jocurilor de noroc. Se aşteaptă, astfel, un raport în comisiile Camerei Deputaţilor, ca for decizional, pentru propunerea ca spaţiile dedicate acestor jocuri să fie amplasate în afara oraşelor, iar amenzile pentru permiterea accesului minorilor să crească la 200.000 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean agresiv cu propria mamă, reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție!

Wednesday, 18 September 2024

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, în cursul zilei de marți, 17 septembrie a.c., a încălcat obligațiile impuse prin ordinul de protecție emis de o ...

Produse susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiști în Botoșani și alte două localități!

Wednesday, 18 September 2024

Imobilele aparțineau unor persoane din Botoșani, Dorohoi și Șendriceni, bănuite de comiterea infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau simil...

Spectacolul „Piese de rezistență” se joacă în acest sfârșit de săptămână la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani

Wednesday, 18 September 2024

Regia artistică: Andrei Măjeri Scenografia: Șteff Chelaru Coregrafia: Victoria Bucun Sound design: Adrian Piciorea Video design: Andrei Cozlac Corepetitor: Incze Katalin Asistent ...