Parlamentarii vor mai multi bani: E anormal ca cei din conducere sa aiba salarii mai mari

Comisiile de specialitate ale Camerei Deputatilor vor relua discutiile privind majorarea salariilor parlamentarilor. Mediafax aminteste ca ordonanta de urgenta prin care au fost majorate salariile unor categorii de demnitari, emisa in vara anului trecut de Gabriel Oprea, premier interimar la acea data, a fost respinsa de Senat la 18 noiembrie 2015, dar acum se afla la comisa de munca din Camera Deputatilor.

Acum este readusa in discutie amendarea actului normativ astfel incat sa fie marite salariile si deputatilor, si senatorilor, nu doar membrilor Birourilor permanente.

Sursa citata adauga ca ordonanta ar urma sa fie dezbatuta la inceputul sesiunii din februarie, cand va avea loc o sedinta comuna a comisiilor de munca si buget-finante.

Deputatul PNL Gheorghe Ialomitianu, care este membru in comisia de buget, a declarat ca majoritatea parlamentara care a sustinut vechiul Guvern a discutat posibilitatea de a majora si salariile parlamentarilor pentru nu fi o diferenta mare intre salariile celor din Biroul Permament si ale celorlalti deputati.

"Ordonanta a venit cu raport de respingere (de la Senat - n.red), dar vedem ca partidele care au sustinut Guvernul Ponta vor sa extinda majorarea indemnizatiilor si pentru parlamentari. (...) In prezent, salariul net al chestorilor este 13.000 de lei, daca parlamentarilor le-ar majora salariile la 11.500-12.000 de lei, suma neta care ar iesi din buget ar fi 250 de milioane, automat se majoreaza si alte sume care sunt legate de indemnizatia parlamentarilor", a declarat Ialomitianu.

Vicepresedintele PSD al Camerei Deputatilor Florin Iordache, membru in comisia de munca, spune ca "este anormal ca membrii Birourilor permanente sa aiba niste salarii mai mari decat ceilalti parlamentari".

"In februarie va fi discutata, fara indoiala. Eu am spus ca, pentru a fi discutata, este nevoie de punctul de vedere al noului Guvern si de avizele unor comisii din Parlament. In functie de aceste avize si de o pozitie pe care o vom avea la nivel de grup vom discuta daca o vom respinge, cum este la Senat, sau o extindem. (...) Am spus ca este anormal ca membrii Biroului Permanent sa aiba salarii mai mari decat ceilalti", a spus Iordache. Ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acuzație de tentativă de omor: Un bărbat violent din Botoșani va da socoteală în fața legii!

Friday, 20 September 2024

Conform cercetărilor polițiștilor, în ziua anterioară, în timp ce se afla într-un imobil de locuințe din municipiul Botoșani, pe fondul unui conflict, acesta ar fi lovit victim...

Evenimentele culturale și religioase de la Botoșani, desfășurate sub supravegherea jandarmilor!

Friday, 20 September 2024

Vineri, 19 jandarmi botoșăneni vor acorda sprijin Grupării de Jandarmi Mobile Bacău în cadrul misiunii de asigurare a ordinii și liniștii publice la meciul de fotbal dintre echipele F.C. B...

S-a urcat băut la volan: Polițiștii l-au oprit pe o stradă din Botoșani!

Friday, 20 September 2024

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a refuzat recolatrea de p...