Parlamentarii şi-au mai pus în statut un privilegiu în plus

Parlamentarii şi-au mai pus în statut un privilegiu în plus

   mediafax

Parlamentarii au decis creşterea de la 15 la 45 de zile a termenului în care pot contesta o decizie de incompatibilitate a ANI. Printr-o astfel de prevedere, parlamentarii îşi creează un statut special faţă de celelate categorii prevăzute de lege în privinţa incompatibilităţilor. De la preşedintele României şi până la funcţionarii din primării, aceştia au ca termen de contestare a unei decizii ANI 15 zile, relateaza gandul.info.
 
Anunţul a fost făcut astăzi de preşedintele Senatului, Crin Antonescu, după ce senatorii şi deputaţii din comisia de statut au mai avut în cursul serii de ieri o rundă de negocieri.
 
Întrebat dacă parlamentarii USL au căzut de acord pentru prelungirea la 45 de zile a termenului în care poate fi contestat raportul ANI privind incompatibilitatea, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat: "În principiu, da. Vom vedea exact ce s-a convenit finalmente în grupul de lucru, în Comisia de Statut".
 
Întrebat dacă acest acord al parlamentarilor USL nu contravine prevederii din Legea ANI, care stipulează un termen de 15 zile pentru contestarea raportului ANI, Antonescu a răspuns: "Nu ştiu exact jurudic. În orice caz, cei de acolo vor armoniza textele de lege".
 
Comisia de statut s-a mai întâlnit o dată în această dimineaţă, după ce ieri convenise asupra unui raport pe cererea de reexaminare a preşedintelui în formula de lege pe care Băsescu o respinsese.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
81

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
90

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
32

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...