Parlamentarii propun legi trasnite. Iata cateva exemple

"Toti oamenii sunt egali, dar unii oameni sunt mai egali decat altii". Aceast absurditate din fictiunea lui George Orwell este propunere legislativa in Parlamentul Romaniei.

Remus Cernea este de departe parlamentarul cu cele mai nastrusnice idei. Deputatul independent si-a surprins colegii cu propunerea de recunoastere a delfinilor ca persoane non-umane. Iar asta n-a fost tot. Si romanele lui George Orwell l-au inspirat. Un citat din "Ferma animalelor" ar putea deveni litera de lege in Romania, ca un semnal simbolic de alarma impotriva abuzurilor facute de autoritati.

"Toti oamenii sunt egali, dar unii oameni sunt mai egali decat altii", suna propunerea legislativa depusa in decembrie anul trecut la Senat. Ideea i-a venit lui Remus Cernea dupa ce a vizitat comuna Pungesti, Vaslui, unde jandarmii si politistii patruleaza non-stop dupa protestele fata de exploatarea gazelor de sist.

Nu doar Remus Cernea a avut idei iesite din comun. Deputatul Partidului Poporului, Tudor Ciuhodaru, a propus ca reporterii sa primeasca 2% din banii recuperati de stat in urma anchetelor jurnalistice.

Parlamentarul are in plan si crearea unui fond special pentru jurnalismul de investigatie. Legea ar incuraja in acest fel demascarea coruptiei, a scris in proiectul de lege inaintat Senatului luna trecuta.

Un alt independent, deputatul Ovidiu Ioan Dumitru, s-a inscris si el in trend. A propus modificarea Codului Fiscal prin reducerea TVA-ului la 0% la alimentele de baza. Astfel, painea, legumele si carnea n-ar mai fi impozitate. Proiectul de lege a fost depus la inceputul lunii la Camera Deputatilor si, spre deosebire de initiativele colegilor sai, el a reusit sa obtina sustinerea unor parlamentari PNL, PSD, PC si PPDD.

Sursa: digi24.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime a reacționat după FC Botoșani - Rapid: ”Băiatul meu de suflet!”

Sunday, 6 October 2024

Valeriu Iftime a vorbit imediat după meciul cu Rapid și a ținut să puncteze faptul că portughezul Aldair l-a dat pe spate în urma evoluției sale împotriva giuleștenilor. De aseme...

FC Botoșani – Rapid 2-0, VICTORIE mare pe Municipal!

Sunday, 6 October 2024

Aproape 5000 de suporteri au fost prezenți la meci, suporterii înfruntând ploaia și aplaudând succesul fotbaliștilor botoșăneni, antrenați de Liviu Ciobotariu. Rapid a benefici...

Vești bune pentru șoferi: Modul de aplicare a amenzii pentru lipsa rovinietei va fi schimbat

Sunday, 6 October 2024

Documentul prevede o perioadă de 24 de ore pentru plata taxei pentru drumurile naționale. Proiectul de lege a primit deja aviz favorabil de la Comisia de Transport și Infrastructură și va ajun...