Parlamentarii PDL vor o Zi Naţională de Rugăciune

Parlamentarii PDL vor o Zi Naţională de Rugăciune
Românii ar putea avea o nouă zi liberă. Asta dacă se va aproba instituirea unei Zile Naţionale de Rugăciune. Propunerea vine de la doi parlamentari PDL şi va fi dezbătută, astăzi, de senatorii din Comisia de muncă.
 
Sărbătorirea Zilei Naţionale de Rugăciune ar urma să fie stabilită în prima duminică din luna octombrie şi ar avea menirea de a celebra puterea rugăciunii şi de a sublinia unitatea tuturor creştinilor, indiferent de confesiune.

Iniţiatorii proiectului de lege, senatorul PDL Gheorghe David şi deputatul Mircea Lubanovici, menţionează că o lege asemănătoare există în SUA, sub denumirea de National Day of Prayer, "în care populaţia Statelor Unite se poate întoarce cu gândul la Dumnezeu prin rugăciune şi meditaţie, la cele sfinte fie în biserici, fie în grupuri, fie individual", scrie Realitatea.net.

În prezent, în România, 11 zile din an sunt libere pentru bugetari deoarece sunt declarate sărbatori legale. Este vorba de 1 şi 2 ianuarie, prima şi a doua zi de Paşte, 1 Mai, când se sărbătoreşte Ziua Muncii, primele două zile de Rusalii, 15 august - Adormirea Maicii Domnului şi Ziua Marinei, 1 Decembrie - Ziua Naţională a României, prima şi a doua zi de Crăciun. De curând, senatorii au aprobat tacit ca şi ziua de 24 ianuarie să fie declarată zi liberă.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
41

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
67

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
30

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...