Parintii isi pot boteza singuri copiii, spune preotul - Vezi cum se procedeaza!

Parintii isi pot boteza singuri copiii, spune preotul - Vezi cum se procedeaza!
Pot apela la botezul de urgenta numai parintii al caror copil s-a nascut cu probleme, iar medicii sunt rezervati in privinta sanselor de supravietuire. Ei pot apela la acest botez pentru a-si putea inmormanta crestineste micutul, in cazul unei tragedii.

Orice proaspata mamica isi poate boteza singura nou-nascutul in cazul in care acesta este diagnosticat cu diverse probleme sau a trecut printr-o tragedie inca din primele momente ale vietii.

Orice crestin are dreptul sa il boteze, chiar si dupa primul minut de la nastere. Oricine poate recurge la acest gest, ca e medic, asistent, moasa sau om apropiat in salon, daca copilul are probleme sau are o sensibilitate fizica si se constata acest lucru, este ingaduit botezul de urgenta, a explicat preotul Valentin Fotescu la Realitatea TV.

El le-a explicat parintilor si cum se procedeaza: "Se ia apa si se foloseste formula trinitara: Se boteaza robul lui Dumnezeu...(si ii pune un nume, pe care il doreste)..., in numele Tatalui, si al Fiului si al Sfantului Duh. Dupa ce se foloseste aceasta formula, copilul trebuie sa fie stropit cu apa, cu orice apa, fie ea plata, minerala... bine ar fi sa fie apa naturala, dar daca nu se poate, poate folosi orice apa are la indemana", a explicat preotul.

El sustine ca dupa acest gest Dumnezeu il intareste pe micut. "Am vazut situatii in care medicii nu ii mai dadeau beblusului nicio sansa din punct de vedere clinic. A fost un caz cu o asistenta care ne-a lasat sa il botezam in incubator si apoi imediat am vazut puterea lui Dumnezeu si copilul si-a revenit", si-a amintit preotul, conform Realitatea.net.

El a mai spus ca micutii care nu sunt botezati nu pot avea o slujba normala de inmormantare. Nu pot fi inmormantati crestineste pentru ca nu sunt botezati.

"Niciodata biserica nu a fost insensibila la suferinta oamenilor si poate sa faca o slujba de intarire a familei si sa se roage si pentru pruncul acela nebotezat", a explicat Valentin Fotescu, precizand totodata ca si parintii crestini care, din neglijenta, nu isi boteaza copilul, impiedicand astfel, chiar si fara voia lor, mantuirea sufletului acelui copilas vor suporta consecintele in fata lui Dumnezeu, in cazul in care micutul va muri.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
173

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
356

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
93

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...