Părinții din Botoșani se tem pentru siguranța copiilor, petiții adresate prefectului! (video)

Aceste petiții vin în urma relocărilor care au loc în municipiul Botoșani pe fondul lucrărilor de reabilitare desfășurate în 14 unități de învățământ.

Părinții din Botoșani se tem pentru siguranța copiilor, petiții adresate prefectului! (video)

   Foto: Știri.Botoșani.Ro/Florin Timofte

Comitetul de Părinți de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din municipiul Botoșani a adresat către Instituția Prefectului a județului Botoșani o petiție prin care solicită monitorizarea permanentă a zonei Liceului „Petru Rareș” din municipiul reședință de județ.

O parte dintre elevii Liceului de Artă „Ștefan Luchian” au fost relocați să învețe la fostul Liceu Agricol, deoarece la nivelul școlii lor sunt derulate lucrări de reabilitare.

Părinții se tem pentru siguranța copiilor, acea zonă fiind foarte departe de domiciliul multora dintre ei și reprezintă totuși o zonă „fierbinte” din oraș.

Am primit deja o petiție de la Comitetul de Părinți de la Liceul de Artă «Ștefan Luchian», care și-au derogat activitatea la Liceul «Petru Rareș», fostul Liceu Agricol, care este în zona de risc. Părinții îmi solicită o monitorizare permanentă a zonei Liceului «Petru Rareș» și a zonelor adiacente”, a declarat Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani.

Prefectul Dan Nechifor spune că va face o nouă solicitare către Primăria Municipiului Botoșani pentru a suplimenta numărul de camere de supraveghere din zona respectivă, dar și pentru îmbunătățirea calității imaginilor.

Știți foarte bine că în 2021 am solicitat în mod oficial UAT-ului Municipiului Botoșani suplimentarea și înlocuirea camerelor care nu înregistrează calitativ imaginile din acea zonă. Sunt convins că voi mai primi petiții de la părinți referitoare la zonele periculoase din Botoșani. Voi face din nou o solicitare scrisă către UAT-ul Municipiului Botoșani, având în vedere că pe 12 septembrie 2024 prefectul județului Botoșani a aprobat planul teritorial - cadru de acțiune pentru siguranța școlară”, a adăugat prefectul Dan Nechifor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Școlile aflate în reabilitare încurcă desfășurarea alegerilor în Botoșani! (video)

astăzi, 15:42

Instituțiile Prefectului din țară, care coordonează aceste alegeri, încep să se pregătească intens. Potrivit lui Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, au fost emise Ordinele Pr...

Alertă în cimitirul Pacea din Botoșani: Un bărbat a amenințat că se aruncă din copac! (foto, video)

astăzi, 14:57

Forțele de ordine au fost puse în alertă, joi după-amiază, după ce un bărbat amenința că se aruncă dintr-un copac în cimitirul Pacea. La fața locului au ajuns mai multe echipa...

Prefectul Dan Nechifor solicită patrule ale oamenilor legii non-stop în zona Centrului Vechi! (video)

astăzi, 12:20

Joi dimineață a avut loc prima conferință de presă organizată de Dan Nechifor în calitate de prefect al județului Botoșani. Printre subiectele aflate pe ordinea de zi se numără și ...