Parinti mai educati, comunitati rurale mai responsabile!

Parinti mai educati, comunitati rurale mai responsabile!
Astazi, 22 mai 2009, incepand cu ora 11.00, in incinta Hotelului Maria din Botosani a avut loc lansarea proiectului "Parinti mai educati, comunitati rurale mai responsabile", finantat de catre reprezentanta UNICEF in Romania.

Proiectul este desfasurat de catre Fundatia Holt Romania, in parteneriat cu DGASPC Botosani si primariile comunelor Radauti Prut, Hudesti si Mihaileni. In sprijinul comunitatilor rurale afectate de inundatiile din anul 2008 (judetele Maramures, Neamt, Botosani, Suceava, Iasi si Bacau), in perioada martie-august 2009, Holt Romania – Fundatia de Consultanta si Servicii Sociale pentru Copii si Familii deruleaza proiectul "Parinti mai educati, comunitati rurale mai responsabile", finantat de Reprezentanta UNICEF in Romania.

Proiectul intenţionează să dezvolte servicii de educatie parentala in vederea asigurarii condiţiilor optime dezvoltării timpurii a copiilor din 18 comunitati rurale apartinand acestor judete, punând in acelasi timp accent pe dezvoltarea unor practici care să integreze serviciile comunitare sociale, medicale şi educaţionale.

Activitatile propuse in cadrul proiectului pregatesc, responsabilizeaza si imputernicesc principalele entităţi din domeniul protecţiei, îngrijirii si educarii copilului, respectiv familia şi comunitatea locală.

In acest sens, filosofia proiectului se bazeaza pe formarea teoretica si practica a cate doi educatori parentali in fiecare dintre cele 18 comunitati rurale implicate in proiect care sa contribuie la coagularea eforturilor depuse la nivel local pentru educarea parintilor, promovarea importantei dezvoltarii timpurii a copilului si a importantei imbunatatirii abilitatilor parintesti.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Klaus Iohannis se pensionează din postul de profesor pe care l-a avut rezervat timp de peste 20 de ani!

astăzi, 13:14
36

Catedra de profesor de Fizică a președintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu a devenit vacantă și poate fi ocupată de un titular, scrie Ora ...

Ucrainean căutat de INTERPOL din 2019, depistat de polițiștii de frontieră din Botoșani!

astăzi, 12:22
41

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Racovăț au depistat şi reţinut un bărbat cu cetăţenie R. Ucraina, căutat internațional pentru săvârşirea infracțiunilor...

Deputat Alexandra Huțu, PSD: Masă sănătoasă pentru încă 1.503 elevi din Botoșani

astăzi, 12:11
63

Guvernul condus de președintele PSD, Marcel Ciolacu, a decis extinderea numărului de școli din județul Botoșani care vor asigura zilnic copiilor câte o masă. Astfel va crește numărul șc...