Parfumeaza casa in mod natural

Parfumeaza casa in mod natural
Mirosurile grele din casa ta iti provoaca neplaceri, iar spray-urile si odorizantele din comert nu reprezinta o solutie pentru tine? Atunci opteaza pentru ingredientele naturale care nu sunt doar eficiente si emana un miros placut, ci sunt si mult mai sanatoase decat produsele chimice special utilizate in acest sens.

Scortisoara, cuisoarele, cafeaua, lamaile si citricele in general sunt doar cateva dintre ingredientele naturale care pot fi utilizate pentru a improspata incaperile din locuinta ta.

Cafea macinata

Cafeaua proaspat macinata absoarbe mirosurile neplacute si emana o aroma delicioasa. Adauga 3 linguri de cafea intr-un bol transparent, pentru o aroma foarte soft. Daca vrei ca mirosul sa se simta mai puternic, nu iti ramane decat sa adaugi cafea macinata (sau boabe) intr-o tigaie incinsa.

Lasa focul mic, adauga cafeaua si amesteca tot timpul cu o lingura de lemn. In numai 3 minute, casa ta va avea o aroma incredibila de cafea proaspata.

Bete de scortisoara

Fierbe un litru de apa in care sa adaugi 5 - 6 betisoare de scortisoara. Dincolo de mirosul care se va imprastia in casa in timpul prepararii, poti utiliza lichidul respectiv pentru intr-un tub cu pulverizator pentru a improspata incaperile din toata casa. Doua sau trei pulverizari sunt suficiente pentru a oferi casei o mireasma de prajituri.

Cuisoare

Incinge cuptorul si introdu in acesta o tava in care ai adaugat un pliculet de cuisoare (cam 3 linguri). Amesteca aceste condimente la fiecare doua minute, iar dupa un sfert de ora opreste cuptorul si deschide usa acestuia. Casa ta va mirosi a prajituri delicioase.

La final, poti adauga cuisoarele prajite intr-un bol decorativ.

Esenta de rom sau vanilie

Adauga o sticluta cu esenta de rom sau vanilie in 100 de ml de apa, toarna amestecul intr-un tub cu pulverizator si foloseste lichidul pe post de spray pentru camera. Daca vrei ca mirosul sa fie si mai persistent, poti adauga in acest amestec si putina vodka si poti sterge mobilierul cu produsul respectiv. Cu siguranta aroma de vanilie sau rom va fi mult mai pronuntata.

Lamaie

Fierbe o lamaie feliata in 200 de ml de apa, adauga 5 linguri de vodka si pulverizeaza lichidul prin toata casa. Lamaia dezinfecteaza si imprastie un miros proaspat si racoritor, perfect pentru zilele calduroase de vara. Pentru o aroma deosebita, poti adauga cateva picaturi de ulei esential de menta.

Betisoare de vanilie

Achizitioneaza cateva betisoare de vanilie si introdu-le in cuptor, alaturi de cateva cusiare, pentru o aroma delicioasa de prajituri. Deschide toate usile din casa, astfel incat aroma sa patrunda in toate incaperile. Dupa ce lasi betisoarele de vanilie la cuptor timp de 30 de minute, le poti aseza intr-un bol transparent, pe hol sau le poti lega pe toate cu o sfoara colorata din satin.

Atentie! Este indicat sa eviti sa pulverizezi lichidele parfumate pe suprafete care se pot pata (de obicei textile). Cel mai bine este sa indrepti pulverizatorul catre zone in care nu exista materiale textile, suprafete de piele sau alte obiecte care pot avea probleme din cauza lichidelor.


ele.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
11

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
70

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
112

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...