Parcul auto din Botoşani, îmbătrânit! Şoferii preferă maşinile la mâna a doua

Parcul auto din Botoşani, îmbătrânit! Şoferii preferă maşinile la mâna a doua
Maşinile la mâna a doua, care au o vechime mai mare de zece ani, sunt preferate de majoritatea botoşănenilor, după cum o arată şi datele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor.

Potrivit şefului Serviciului, Dănuţ Ciubotaru, la ora actuală parcul auto din judeţul Botoşani numără 59.214 vehicule, cele mai multe vehicule înmatriculate, în procent de 90%, fiind autoturisme, iar restul autoutilitare, remorci, autovehicule speciale, autobuze, tractoare.

Acesta susţine că şi actuala legislaţie încurajează achiziţia de vehicule mai vechi, din cauza taxelor care sunt mai mici.

“La ora actuală, în judeţul Botoşani avem înmatriculate 12 vehicule hibride, electrice nu avem niciunul. Parcul auto din judeţul Botoşani este îmbătrânit. O medie de vârstă este peste 12 ani. Vehiculele care se introduc în ţară mai vechi au taxa de poluare mai mică. Majoritatea botoşănenilor preferă maşini mai vechi de zece ani, şi cele mai multe sunt la mâna a doua, aduse din străinătate", a precizat Dănuţ Ciubotaru.

 

Spune-ne opinia ta