Parcul auto al HSR va fi supravegheat video, spune Ghiorghita!

Parcul auto al HSR va fi supravegheat video, spune Ghiorghita!
Ghiorghita: "Nu se vor mai crea astfel abuzuri, vedem fiecare masina care intra, fiecare masina care iese, nu mai pleaca niciuna pe pile, nu apar scandaluri. Scandalurile nu au aparut de la oamenii amarati. Scandalurile au aparut tot de la cei cu functii, cu bani si influenta".

Parcul auto din Zona Industriala, unde se depoziteaza masinile parcate ilegal si ridicate de firma HSR, ar putea fi mutat pe un teren al Primariei. Cel putin asta intentioneaza viceprimarul Florin Ghiorghita sa propuna Consiliului Local, motivand ca astfel s-ar elimina abuzurile.

"Voi veni cu o propunere in Consiliul Local ca acel parc de depozitare a masinilor ridicate sa nu mai fie in Zona Industriala, eventual sa se mute pe un teren al Primariei sau chiar la Trei Coline, unde este imprejmuit, este supravegheat video, este paza in permanenta asigurata de Politia Locala. Nu se vor mai crea astfel abuzuri, vedem fiecare masina care intra, fiecare masina care iese, nu mai pleaca niciuna pe pile, nu apar scandaluri, sunt imagini si se poate face o verificare mult mai exacta", a declarat viceprimarul Florin Ghiorghita.

Noul regulament de circulatie din municipiu, care reglementeaza si activitatea firmei HSR, va fi dezbatut si supus spre aprobarea consilierilor locali in sedinta de pe 31 martie. Printre modificarile aduse se numara si cele legate de tarife. Astfel, tariful pentru ridicarea masinilor a scazut de la 300 la 200 de lei, in schimb s-a majorat cel pentru deblocarea rotilor, de la 60 la 75 de lei.

Totodata, ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar se va face la 24 de ore de la blocare, in cazul in care proprietarul nu vine si plateste taxa de deblocare. Cat priveste ridicarile de pe locurile de parcare pentru persoanele cu handicap sau de pe cele concesionate, ridicarea se va face la solicitarea cetatenilor.

"In noul regulament am inclus absolut toate amendamentele consilierilor locali. Sunt multe abateri care s-au scos de la ridicari si s-au bagat la blocari. La parcari am introdus obligativitatea intretinerii acestora de catre firma concesionara. Activitatea de ridicare, de pe 20 decembrie a fost sistata in totalitate si chiar nu a mai fost facuta nicio ridicare de atunci, in rest probabil va functiona in continuare, dar la solicitarea Politiei Rutiere, la cererea oamenilor acolo unde le ocupa locul de concesiune, dar cu siguranta nu vor mai fi create abuzuri. Discutii si scandaluri apar cand este ceva la limita sau nu mai spunem de abuzuri. Scandalurile nu au aparut de la oamenii amarati. Scandalurile au aparut tot de la cei cu functii, cu bani si influenta", a precizat viceprimarul.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
258

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
110

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
119

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...