Parchetul se autosesizează: Cercetări sub aspectul savarsirii infractiunii de furt în formă continuată, după acuzațiile lui Țurcanu la adresa lui Florin Ghiorghiță!

Parchetul se autosesizează: Cercetări sub aspectul savarsirii infractiunii de furt în formă continuată, după acuzațiile lui Țurcanu la adresa lui Florin Ghiorghiță!
Acuzațiile au fost lansate la începutul lunii februarie de președintele Consiliului Județean, Florin Țurcanu, care declara la acea vreme: "Ştiţi foarte bine, şi un fost viceprimar (n.r. Florin Ghiorghiţă) consumă apă de trei-patru ani de zile şi nu are niciun contor, nimic. Nu a plătit apa niciodată şi a consumat la greu. Şi mulţi ca el sunt".

"Există o sesizare din oficiu a Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani care a fost înaintată spre competentă soluționare Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani. În prezent, se efectuează cercetări sub aspectul savarsirii infractiunii de furt în formă continuată, cercetări efectuate de Poliția Municipiului Botoșani sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătorie", a declarat procurorul Ciprian Mihai, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani.

Fostul viceprimar Florin Ghiorghiță spune că sesizarea Parchetului îl va ajuta, ulterior, să îi acționeze în instanță pe cei care l-au calomniat.
 
"Foarte bine că s-au autosesizat, să aplice legea. Eu nu am nicio proprietate. Mă bucur că s-a autosesizat Parchetul, pentru că la finalul anchetei să pot da și eu în judecată pe cei care au făcut declarații calomnioase. Dacă vor merge să vadă, casa este pe numele tatălui meu, este apometru, este înregistrat un consum de 970 de metri cubi, pentru care însă nu s-a plătit. Dar nu este singurul care nu a plătit. Nu este adevărat că nu există apometru", a replicat fostul viceprimar Florin Ghiorghiță.

De asemenea, Florin Ghiorghiță spune că până la izbunirea scandalului nu a fost nicio înștiințare sau vreun control de la Nova Apaserv.  

"Cei de la Nova Apaserv nu au fost niciodată în control și nici nu s-a întâmplat să vină și să nu le fi permis accesul pe proprietate, dar nici nu au trimis vreo înștiințare sau să dea vreun telefon că vor să verifice. După ce a izbucnit tot scandalul au venit, le-am deschis fără niciun fel de problemă, au găsit apometrul instalat, branșamentul care fusese făcut de cei de la Apaserv. S-a găsit consumul de apă și atâta timp cât era apometru cum să fie apă furată? Una este să furi apa și alta este să nu plătești. S-a calculat un consum de circa 4.000 de lei pe care îl voi plăti. Până pe 30 aprilie s-a dat un termen să fie mutat apometrul de pe proprietate în afara ei", a completat Ghiorghiță.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
119

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
472

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
183

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...