Parcările cu plată din municipiu rămân gratuite! Noul regulament privind administrarea parcărilor a fost retras!

Parcările cu plată din municipiu rămân gratuite! Noul regulament privind administrarea parcărilor a fost retras!
Noul regulament propus de Executivul Primăriei Botoşani de administrare a parcărilor publice cu plată dotate cu parcometre ar fi trebuit adoptat de consilierii locali în şedinţa de luni.

Acest lucru nu s-a întâmplat însă întrucât au fost mai multe amendamente depuse de aleşii municipali, amendamente care necesită discuţii mai ample. Din acest motiv, proiectul de hotărâre a fost retras de pe ordinea de zi, urmând a fi supus din nou dezbaterii şi aprobării într-o şedinţă vitoare de Consiliu Local. Între timp, regulamentul, dar şi amendamentele depuse, vor fi discutate de consilierii locali în cadrul comisiilor de specialitate.
 
Dacă unii aleşi consideră că trebuie aduse unele completări acestui regulament, alţii îl consideră prea stufos.

Gheorghe Ursuleanu a spus că în acest nou regulament ar trebui să se prevadă ca parcările cu plată să poată fi folosite gratuit în zilele în care sunt sărbători legale.

“Este absurd ca atunci când sunt sărbători legale să îi ceri omului care şi-a lăsat maşina într-o parcare cu plată să plătească", a spus Gheorghe Ursuleanu.

“Ce se întâmplă cu un utilizator care obţine un abonament, parchează în parcare şi o lasă acolo mult şi bine? Cum poate fi evacuat, e ca o scăpare, trebuie să vedem şi situaţiile acestea şi aş propune ca acel termen de pe abonament să nu depăşească un anumit număr de ore", a spus şi Ovidiu Luca în intervenţia sa.

Un consilier local crede că astfel de parcări nu ar trebui să fie cu bani.

“Toate parcările sunt realizate prin contribuţia cetăţenilor. Cele mai multe parcări sunt binevenite şi amplasate în locuri în care oamenii chiar au nevoie să ajungă acolo, cum ar fi Piaţa Mare, în dreptul băncilor. Eu cred că Botoşaniul nu ar trebui să apeleze la astfel de mijloace să obţină Primăria profit, avem multe alte mijloace şi locuri de unde putem obţine profit şi să facem economii. Eu cred că va trebui să existe un regulament foarte suplu să fie o oprire de câteva minute şi atunci avem organele abilitate dacă o maşină este lăsată prea mult, exact cum spunea domnul Luca pe un abonament poţi să o laşi cinci zile. Atunci când se constată că o maşină staţionează mai mult într-un loc . Nu se produce decât o hărţuire la adresa cetăţenilor, este un regulament stufos", a menţionat Paul Onişa.

Citeşte şi Un nou regulament pentru parcările cu plată, din municipiul Botoşani! Vezi ce prevede! 

 

Spune-ne opinia ta