Papa Francisc face o vizită în România în perioada 31 mai - 2 iunie. Va ajunge la București, Iași și Blaj

Papa Francisc face o vizită în România în perioada 31 mai - 2 iunie. Va ajunge la București, Iași și Blaj

Papa Francisc va face o vizită în România în perioada 31 mai - 2 iunie, a anunÈ›at vineri AdministraÈ›ia PrezidenÈ›ială. Papa Francisc este al doilea Papă care vine în vizită în România, după Ioan Paul al II-lea, care s-a aflat la BucureÈ™ti în mai 1999.

Conform AdministraÈ›iei PrezidenÈ›iale, Papa Francisc va vizita România la invitaÈ›ia preÈ™edintelui Iohannis, a autorităților statului È™i a Bisericii Catolice din România, în perioada 31 mai - 2 iunie 2019.

Papa Francisc va vizita orașele București, Iași și Blaj și Sanctuarul marian de la Șumuleu Ciuc.

Arhidieceza Romano-Catolică a transmis, de asemenea, că vizita Papei Francisc va avea în primul rând un caracter pastoral, dar va însuma È™i importante valenÈ›e ecumenice sub motto-ul "Să mergem împreună!”.

Potrivit sursei citate, episcopii catolici din România au primit cu bucurie ÅŸi recunoÈ™tință vestea vizitei Papei Francisc, îndemnându-i pe credincioÈ™i ÅŸi pe toÈ›i oamenii de bunăvoință să se unească în rugăciune pentru ca acest eveniment să aducă roade bogate în viaÈ›a spirituală a creÈ™tinilor precum ÅŸi în favoarea binelui È™i unității întregii societăți româneÈ™ti.

"Sperăm ca prezenÅ£a în România a UrmaÅŸului Sfântului Petru să aducă României inspiraÈ›ia pentru a uni tot ceea ce e bun ÅŸi valoros în favoarea țării ÅŸi a binelui comun. Să putem regăsi voinÅ£a dialogului între Bisericile creÅŸtine bazat pe respectul alterității, care să unească energiile creÈ™tinilor în favoarea vieÈ›ii È™i a valorilor fireÅŸti ale CreaÈ›iei lăsate de Dumnezeu”, a transmis Preafericitul Cardinal Lucian MureÈ™an, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, È™i preÅŸedinte al ConferinÅ£ei Episcopilor Catolici din România.

Prima vizită a unui Papă în România, o Å£ară majoritar creÅŸtin-ortodoxă, a avut loc în 1999, când Papa Ioan Paul al II-lea s-a întâlnit la la BucureÅŸti, între 7 ÅŸi 9 mai, cu Patriarhul de atunci al Bisericii Ortodoxe Române, Teoctist, arata Hotnews.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
45

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
45

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
298

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...