Papa Francisc catre cardinali: Dumnezeu sa va ierte pentru ce ati facut

Papa Francisc catre cardinali: Dumnezeu sa va ierte pentru ce ati facut
Papa Francisc a glumit cu cardinalii din Conclav dupa ce s-a anuntat alegerea lui pe postul de Suveran Pontif, spunandu-le "Dumnezeu sa va ierte", a povestit joi purtatorul de cuvant al Vaticanului, parintele Federico Lombardi, conform Mediafax.

"Dupa Conclav, s-a tinut o cina destinsa in resedinta Sfanta Marta", unde erau cazati toti cardinalii, inainte de participarea la alegerea Papei. "iar la final, in timpul unui toast, el le-a spus cardinalilor ? Dumnezeu sa va ierte pentru ce ati facut?", a povestit parintele Lombardi.
  
El a confirmat ca Papa Francisc, abia ales, a preferat sa se intoarca la resedinta Sfanta Marta cu microbuzul, in compania altor cardinali, in loc sa ia masina care era special pregatita pentru el.
  
Povestind despre primii pasi ai noului pontif, parintele Lombardi a precizat ca dupa rugaciunea "privata" pe care a facut-o toata dimineata in Basilica Sfanta Maria cea Mare, Papa Francisc "s-a oprit la locuinta functionarilor, unde locuia inainte de inceperea conclavului", din care cardinalul a trebuit sa se mute in resedinta Sfanta Marta, aflata in Vatican.
  
"El si-a luat lucrurile care ii mai ramasesera acolo, dupa care a platit factura pentru camera sa, pentru a da un bun exemplu, dupa care s-a intors la Sfanta Marta", a declarat parintele Lombardi, descriind acest gest care demonstreaza simplitatea si onestitatea noului papa.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20

PreÈ™edintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să È›inem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
52

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
52

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...