Panica in centrul municipiului Botosani!

Panica in centrul municipiului Botosani!
Din fericire, nu a fost vorba decat despre un amplu exercitiu de simulare a unui cutremur, urmat de un incendiu la Hotelul Rapsodia.

Astazi, botosanenii au asistat la intreaga actiune ce presupunea salvarea si evacuarea persoanelor din cladirea ce a fost cuprinsa de incendiu, descarcerarea persoanelor din autovehicule si asanarea de elemente de munitie ramasa neexplodata.

Simularea a blocat pentru mai bine de o ora circulatia din zona hotelului Rapsodia, unde au avut loc interventiile, atragand o multime de curiosi.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Nicolae Iorga, care a organizat simularea, totul a iesit asa cum era prevazut, autoritatile locale fiind pregatite pentru o posibila calamitate.

"Scopul aplicatiei este de perfectionare a deprinderilor participantilor pentru organizarea, conducerea si executarea interventiei operative in situatii de urgenta. Totul a iesit asa cum era in planificarea noastra si ne declaram multumiti, putand face fata daca, din nefericire, ne vom confrunta cu o asa nenorocire", a precizat Dorina Lupu, purtator de cuvant din cadru ISU Botosani.

Pe langa pompierii din cadrul ISU, la actiunile de interventie si inlaturare a efectelor negative au participat si echipaje din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean, grupe de interventie ale Inspectoratului Judetean de Jandarmi, o autospeciala de interventie la accidente colective, calamitati si catastrofe de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Mihail Grigore Sturdza al Judetului Iasi, echipaje de la Serviciului Judetean de Ambulanta Botosani, echipe de interventie din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Botosani, echipe de voluntari de la Filiala de Cruce Rosie Botosani si specialisti de la E-ON Moldova si E-ON Gaz.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
12

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
24

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
51

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...