Pandemia de coronavirus: Tot mai mulţi soţi cer divorţul

Pandemia de coronavirus: Tot mai mulţi soţi cer divorţul

Pandemia de coronavirus şi autoizolarea pun la încercare cuplurile căsătorite. Situația este generală în toată lumea, însă un caz distinct îl reprezinta Statele Unite. Avocaţii din New York spun că numărul clienţilor a crescut şi cu 50%.

Mai mulţi avocaţi din New York, specializaţi în divorţuri, au povestit că, în ultima săptămână, numărul celor care le-au solicitat serviciile a crescut cu 50%. Nevoiţi să petreacă mult timp împreună, tot mai mulţi soţi descoperă că nu le mai place atât de mult de partenerul de viaţă şi cer separarea.

„Oameni, care au avut, până acum, un program foarte încărcat, sunt brusc izolaţi împreună, într-un moment de nelinişte maximă”, spune William D. Zabel, un celebru avocat din New York, printre ai cărui clienţi se află miliardarul George Soros sau vedeta de radio Howard Stern.

Nu ajută prea mult nici incertitudinea financiară generată de pandemie. Spectrul unei viitoare crize financiare, riscul ca unul dintre soţi să îşi piardă locul de muncă sau care este deja şomer pun o presiune suplimentară asupra cuplurilor căsătorite, scrie Descoperă.ro

Sunt şi persoane care vor profita de criza financiară pentru a divorţa. Este vorba de soţii bogaţi, care vor profita de moment pentru a plăti o pensie alimentară mai mică. Aşa că specialişţtii se aşteaptă şi la divorţuri celebre în perioadă următoare.

Interesant este că tendința se păstrează și imediat după ieşirea din carantină, China anunţând o creştere a numărului cererilor de divorţ chiar și după terminarea pandemiei.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
781

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
76

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
302

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...