Până pe 15 ianuarie, cadrele didactice sunt obligate să anunțe dacă sunt dispuse să se vaccineze împotiva Covid-19

Până pe 15 ianuarie, cadrele didactice sunt obligate să anunțe dacă sunt dispuse să se vaccineze împotiva Covid-19

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, luni seară, că a trimis o adresă tuturor inspectoratelor şcolare judeţene, dar şi tuturor universităţilor, pentru a realiza o situaţie a angajaţilor dispuşi să se vaccineze.

Între timp, vicepreşedintele Comitetului naţional privind vaccinarea împotriva COVID-19, Andrei Baciu, a anunţat, luni seară, că personalul din învăţământ ar putea deveni una dintre categoriile prioritare la vaccinarea împotriva coronavirus, o decizie în acest sens fiind luată în perioada următoare. Procesul educaţional este ”esenţial” a precizat Baciu, adâugând că se înţelege ”necesitatea şi nevoia de a prioritiza acest sector”.

Statistica trebuie finalizată până în 15 ianuarie la ora 16.00, fiind unul dintre factorii luaţi în calcul pentru redeschiderea şcolilor. Sorin Cîmpeanu a declarat că redeschiderea şcolilor se va face având în vedere evoluţia epidemiologică în urma vacanţei de iarnă. 

”Aceste rezultate vor putea să fie disponibile undeva la jumătatea lunii ianuarie, care este rata de infectare. Al doilea lucru important este modul în care se derulează campania de vaccinare”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Acesta a precizat că în cursul zilei de luni a trimis o adresă tuturor inspectoratelor şcolare judeţene, dar şi tuturor universităţilor, pentru a realiza o situaţie a angajaţilor dispuşi să se vaccineze. Situaţia vizează atât personalul didactic, cât şi personalul didactic-auxiliar şi personalul nedidactic. 

”Aşteptăm aceste rezultate în data de 15 ianuarie, la ora 16.00”, a precizat ministrul, explicând că aceste date vor fi corelate şi cu măsurile luate de alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă. ”Orice scenariu este deschis. Nu excludem absolut niciun scenariu – nici scenariul în care am putea avea o deschidere în zone care înregistrează o incidenţă mai mică, nu excludem nici prioritizarea pe nivele de şcolarizare, nu excludem absolut nimic.

Însă, fiind vorba despre sănătatea copiilor, elevilor, studenţilor şi cadrelor didactice, analiza trebuie făcută responsabil, cu datele pe masă, iar decizia trebuie luată de cei care au competenţă cu acest subiect”, a mai precizat ministrul Educaţiei.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni, la Antena 3, că decizia oficială privind redeschiderea școlilor sau continuarea învățământului exclusiv online va fi luată la finalul lunii ianuarie.

Ministrul a declarat că azi s-au stabilit criteriile în funcție de care va fi luată decizia:

„Am avut azi consultări cu experți în educație, cu sindicate, cu asociațiile de părinți, cu cei care coordonează campania de vaccinare, cu Ministerul Sănătății.

Am decis împreună următoarele: Ministerul Educatiei își dorește deschiderea cât mai grabnică a școlilor. Acest lucru se va putea face în urma unei analize fundamentate temeinic. Acesta analiză se va face pe baza a doi parametri principali. În primul rând – evoluția epidemiologică. La mijlocul lui ianuarie vom avea datele în urma vacanței de iarnă.

Un al doilea parametru este evoluția campaniei de vaccinare și am trimis azi în inspectoratele școlare și universități o solicitare privind disponibilitatea de vaccinare a personalului didactic, nedidactic și auxiliar, am cerut o raportare numerică cu privire la disponibilitatea personalului din învățământ la vaccinare.

Data limita pentru raportarea numerică este 15 ianuarie. Un alt criteriu complementar este să vedem și deciziile altor state aflate într-o situație similară cu a României. Decizia (privind redeschiderea școlilor sau continuarea învățământului online) va fi luată, cel mai probabil, în ultima decadă a lunii ianuarie”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Semestrul II va începe pe 8 februarie.

Sursa: newmoney.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
632

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
138

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
86

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...