Până marți, județul Botoșani se află sub două coduri de instabilitate atmosferică accentuată

Până marți, județul Botoșani se află sub două coduri de instabilitate atmosferică accentuată

Administrația Națională de Meteorologie a emis, pentru județul Botoșani, două avertizări meteo Cod Portocaliu și Cod Galben de instabilitate atmosferică.

Conform specialiștilor, în intervalul 20 iunie, ora 10:00 -21 iunie, ora 02:00, județul Botoșani se va afla sub incidența unui Cod portocaliu de ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată.

În Moldova, Dobrogea, nordul și estul Munteniei și estul Transilvaniei vor fi averse abundente, descărcări electrice și izolat vijelii și grindină.  Cantitățile de apăvor depăși 40...50 l/mp și pe arii restrânse 60...80 l/mp.

În intervalul 21 iunie, ora 11:00 – 22 iunie, ora 22:00, județul Botoșani se va afla sub incidența unui Cod Galben de instabilitate atmosferică.

În intervalul menționat, în Moldova, Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp

 

Spune-ne opinia ta