Pana la jumatatea acestui an, firmele vor utiliza case de marcat cu jurnal electronic!

Pana la jumatatea acestui an, firmele vor utiliza case de marcat cu jurnal electronic!
Casele de marcat cu role de hartie vor fi inlocuite cu unele cu jurnal electronic. Aceasta masura urmeaza sa fie adoptata in urmatoarele doua-trei luni, insa va fi implementata in etape.

Toate firmele vor utiliza case de marcat cu jurnal electronic pana la finalul primului semestru din 2014, care vor inlocui actualele case de marcat cu role de hartie, a declarat ieri ministrul Finantelor Daniel Chitoiu, citat de Agerpres.

Aceasta masura urmeaza sa fie adoptata in urmatoarele doua-trei luni, insa va fi implementata in etape.

Mai exact, in prima etapa vor fi obligati sa utilizeze casele de marcat cu jurnal electronic marii contribuabili, apoi in cea de a doua etapa contribuabilii mijlocii, iar in a treia etapa  masura va fi aplicata si asupra IMM-urilor, cel tarziu in primul semestru din 2014, a precizat ministrul, citat de Agerpres.

Pentru dotarea cu noile echipamente, Fiscul va acorda o deducere din impozitul pe profit pentru costurile cu noile case de marcat si pentru programul electronic, aceste costuri fiind estimate la 40-60 de euro/echipament, a mai spus sursa citata.

"In prezent avem case de marcat cu role de hartie. Este foarte greu, verificarea incrucisata se face intr-o proportie foarte mica a datelor furnizate de casele de marcat cu datele din evidenta contabila. Practic sunt ineficiente actualele case de marcat in a depista si combate evaziunea fiscala. Casele de marcat cu jurnal electronic vor fi conectate la un server al administratiei fiscale, ca sa putem verifica electronic volumul vanzarilor raportate prin evidenta contabila si fiscala cu cele rezultate din inregistrarile operatiunilor prin casele de marcat cu jurnal electronic (...) Acum exista case de marcat, dar nu avem niciun control asupra datelor inscrise in evidenta contabila cu ce rezulta din casele de marcat. Termenul prevazut pentru obligativitatea de a pastra rolele de hartie este foarte scurt, iar inspectia fiscala nici nu ajunge in termenul de pastrare a rolelor. Exista si case marcat nefiscalizate in momentul de fata. Cand va duceti sa cumparati ceva va da bon, dar casa de marcat nu este inregistrata la organul fiscal", a declarat Daniel Chitoiu.

In prezent, unele hypermarket-uri detin case de marcat cu jurnal electronic, dar acestea vor fi nevoite sa isi actualizeze programul informatic.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
249

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
224

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
320

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...