Pagube de 1000 de lei in urma incendiului din zona industriala. Au ars numai deseuri

Pagube de 1000 de lei in urma incendiului din zona industriala. Au ars numai deseuri
Incendiul din zona industriala, de la Electrocontact, a fost provocat de utilizarea unui aparat de sudură fără respectarea normelor PSI! Pentru stingerea incendiului au intervenit patru autospeciale cu apa si spuma si o autospeciala pentru descarcerare si prim ajutor. 

Luni, 18 octombrie 2010, puţin înainte de ora 17.00, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani s-a primit o solicitare de intervenţie pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o hală de producţie a unei societăţi comerciale din zona industrială a municipiului Botoşani, aflată în lichidare.

A fost alertat Detaşamentul de Pompieri Botoşani, care s-a deplasat la faţa locului cu trei autospeciale cu apă şi spumă şi o autospeciala pentru descarcerare şi prim ajutor. La sosirea gărzii de intervenţie ardeau mase plastice, deşeuri textile, hârtie, cartoane, depozitate în mai multe încăperi de la demisolul clădirii, existând pericolul să se extindă la spaţiile aflate la etajele superioare ale construcţiei.

Fumul negru şi înecăcios degajat în urma arderii era vizibil de la câţiva kilometri. Având în vedere suprafaţa pe care se manifesta incendiul s-a luat decizia suplimentării forţelor de intervenţie cu încă un echipaj de la Detaşamentul de Pompieri Dorohoi.

În total s-au deplasat şi au acţionat patru autospeciale cu apă şi spumă şi autospeciala pentru descarcerare şi prim ajutor. Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor au acţionat 32 pompierii din cadrul I.S.U. Botoşani şi 4 membri ai serviciului privat pentru situaţii de urgenţă al societăţii, timp de aproximativ o oră.

Intervenţia a fost îngreunată de vizibilitatea redusă cauzată de fumul dens. Flăcările au distrus o cantitate însemnată de deşeuri de mase plastice, resturi textile, ambalaje, pagubele fiind estimate la 1.000 lei. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 200.000 lei. Cauza probabilă a incendiului o constituie nerespectarea normelor de prevenire şi stingere a incendiilor pe timpul lucrărilor de tăiere a elementelor din metal utilizând un aparat de tăiere/ lipire (sudură autogenă), informeaza Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Botoşani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Festivalul Filmului European vine la Botoșani, deschiderea are loc în prezența vicepreședintelui Institutului Cultural Român!

astăzi, 15:56
4

Festivalul Filmului European vine la Botoșani în weekend-ul 10 – 12 mai. Deschiderea ediției locale va avea loc la Cinema „Unirea” din municipiul Botoșani, în cursul z...

Un tânăr din Suceava a chefuit bine și s-a urcat la volan, polițiștii botoșăneni l-au pus să sufle în etilotest!

astăzi, 15:25
51

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, pe drumul național D.N. 29 C, în comuna Mihăileni, un autoturism condus de un bărbat, de 37 de a...

Bărbat dat afară din locuință după ce și-a agresat concubina în a doua zi de Paște!

astăzi, 14:40
116

În cursul zilei de luni, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au emis ordin de protecție provizoriu față de un bărbat, de 39 de ani, din comuna Vârfu C...