Padoc neautorizat, descoperit la Roma! Poliţia şi DSVSA au deschis o anchetă-FOTO

Padoc neautorizat, descoperit la Roma! Poliţia şi DSVSA au deschis o anchetă-FOTO
Poliţiştii şi reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au demarat o anchetă în localitatea Roma, unde a fost descoperit un padoc neautorizat unde ar fi aproximativ 100 de câini maidanezi.

Respectivul padoc este în curtea unui fost CAP, unde zeci de câini au fost aduşi de persoane necunoscute, pe masa autorităţilor locale ajungând mai multe sesizări.

Reprezentanţii Primăriei din Roma au cerut ajutorul DSVSA şi al Poliţiei care au mers joi la padoc şi au demarat o anchetă în cadrul căreia au fost audiate mai multe persoane.

La Roma au venit şi reprezentanţii unui ONG pentru protecţia animalelor. Autorităţile locale spun că nu ştiu cine este proprietarul respectivului padoc.

Proprietarul a cumpărat o construcţie şi terenul aferent. În construcţia respectivă a adus nişte câini. Noi nu avem niciun document oficial. Contract de închiriere sau subînchiriere. Nu ştim cum a adus acei câini acolo. A fost acolo medicul veterinar, domnul viceprimar plus persoanele de la DSVSA, a spus Gheorghe Bârliga, primarul comunei Roma.

Reprezentanţii Primăriei consideră că acel padoc nu are ce să caute pe raza localităţii şi spun că există riscul producerii unei adevărate tragedii în cazul în care câinii ar scăpa.

Este un padoc neautorizat. Am luat legătura cu cei de la DSV. Vrem să vedem cine e proprietarul. Nici nu ai cu cine lua legătura. Un depozit de ăsta trebuie organizat. Să nu se înmulţească câinii. Avem reclamaţii de la un cetăţean. Din câte am înţeles aceşti câini se dau spre adopţie. Padocul este de câteva luni. Sunt copii mici prin zonă. Câinii pot ieşi pe domeniul public şi pun în pericol siguranţa copiilor, a precizat Mihai Asiminicesei, viceprimarul din localitate.

Câinii de la padoc sunt îngrijiţi de o femeie care a refuzat să dea vreo informaţie. În acest padoc sunt şi câini care au fost crotaliaţi şi cel mai probabil au trecut pe la un padoc public.





Reprezentanţii DSVSA susţin că de circa trei săptămâni au descoperit acest padoc şi îl monitorizează, dar nu s-a reuşit până acum identificarea proprietarului.

"Aşteptăm ca autorităţile să stabiliească cine este proprietarul terenului pe care se află acest padoc ilegal şi apoi să discutăm şi noi. Am cerut punctul de vedere al ADOR dar nu au răspuns şi acum am cerut în scris acest punct de vedere pentru că altfel se pare că nu putem comunica. Acest adăpost se supune aceloraşi legi cărora se supune şi adăpostul construit de primării şi trebuie să respecte aceleaşi condiţii de igienă", a declarat Minodora Vasiliu, directorul DSVSA.

Pe raza localităţii Roma mai sunt două persoane care ţin câte 20-30 de câini pe proprietăţi.







 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

astăzi, 18:31
72

A fost depusă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderul PSD ar putea fi amendat, dacă CNCD va considera că a greșit.„Am depus o plângere la ...

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
26

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...

Credincioșii dorohoieni, pelerini în Sâmbăta lui Lazăr (Foto)

astăzi, 16:52
55

Cu multă bucurie, preoții și credincioșii din orașul Dorohoi și din împrejurimi au participat mai întâi la Vecernia Intrării Domnului în Ierusalim.După slujba Vecer...