Pacientii care se prezinta la Urgente in stare grava, internati obligatoriu!

Pacientii care se prezinta la Urgente in stare grava, internati obligatoriu!
Masurile au fost luate, astazi, de catre ministrul Sanatatii, Ion Bazac, in urma discutiilor cu managerii spitalelor de urgenta, pentru fluidizarea actului medical.

"Am discutat cu managerii spitalelor de urgenta din tara si am stabilit o serie de masuri privind internarea obligatorie a pacientilor care se prezinta la unitatile de primiri urgente. Astfel, pacientii care se afla in stare critica vor fi internati obligatoriu, iar in lipsa unor locuri libere in sectia de profil in care se considera necesara internarea, pacientul se interneaza intr-o sectie inrudita pana la eliberarea unui loc", a explicat ministrul Sanatatii, Ion Bazac.

De asemenea, potrivit noilor masuri care vor intra in vigoare la inceputul lunii martie, managerii spitalelor de urgenta din tara vor avea obligatia sa organizeze in cadrul unitatilor de primiri urgente (UPU) saloane de observatie, cu maximum sase paturi, unde pacientii vor sta sub observatie pana la 24 de ore.

Toate spitalele de urgenta din tara vor fi nevoite sa aloce cel putin 5% din numarul de paturi ale spitalului pentru necesitatile UPU.

Raportarea locurilor libere se face pana la ora 12.00, de catre medicul sef al fiecarei sectii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
46

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...

Incendiu în balconul unui apartament din Botoșani, proprietara a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 11:32
238

Deși era acasă, proprietara nu  și-a dat seama ca ard lucrurile din balcon. Un vecin a observat ca iese fum și a sunat la 112 după ajutor.La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaș...

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
100

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...