Pacient prins de "poliţia concediilor medicale" după ce a trecut la adresa de reşedinţă o mănăstire

Pacient prins de "poliţia concediilor medicale" după ce a trecut la adresa de reşedinţă o mănăstire

   Adevarul

Un bărbatul din Galaţi care a fost prins cu un concediu medical în neregulă a trecut la adresa de domiciliu din declaraţia pe proprie răspundere dată medicului adresa Mănăstirii Caşin din Oneşti, a declarat, la Realitatea FM, Olimpia Buzia, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi.

Potrivit directorului CJAS Galaţi, Olimpia Buzia, principalul vinovat în această situaţie este medicul care i-a eliberat bărbatului adeverinţa de concediu medical, care a fost amendat cu o sumă cuprinsă între 5.000 şi 10.000 de lei. "Nu a fost respectată procedura. Medicul trebuia să aibă la fişa pacientului, pe lângă declaraţia pe proprie răspundere a pacientului, o adeverinţă care să arate câte zile de concediu medical a avut acesta în ultimele 12 luni. Această adeverinţă lipsea de la dosarul medicului", a declarat Olimpia Buzia.

Potrivit directorului CJAS, această adeverinţă era necesară şi înainte de aplicarea noii metodologii privind concediile medicale, singurul lucru diferit de la aplicarea noilor reguli fiind cuantumul mărit al amenzii pentru nerespectarea acestei prevederi.

Olimpia Buzia a ma spus că directoarea instituţiei la care lucra gălăţeanul a apelat la CJAS pentru că ştia că acesta urma să meargă la o nuntă şi a cerut autorităţilor să verifice legalitatea concediului medical de trei zile pe care acesta l-a primit de la medic.

Traian Boteanu, în vârstă de 29 de ani, lucrează ca inginer la Direcţia Judeţeană pentru Sport. Bărbatul a solicitat săptămâna trecută trei zile de concediu de odihnă, însă nu i-au fost aprobate de directorul instituţiei unde lucrează. Angajatul a dus apoi la locul de muncă o adeverinţă de concediu medical, cu diagnosticul de gastrită.

Noul sistem de acordare a concediilor medicale a fost pus în aplicare din 15 mai, dată de la care pacienţii care vor concediu medical sunt nevoiţi să completeze o declaraţie pe proprie răspundere prin care se angajează să fie la domiciliul indicat. Prin aceeaşi declaraţie pacientul se angajează să fie prezent la adresa indicată şi ia la cunoştinţă faptul că poate fi vizitat de reprezentanţii plătitorilor de indemnizaţie în intervalele orare 8-11, 12-17 şi 18-20. Pacientul va semna de asemenea că este de acord ca în cazul nerespectării condiţiilor să i se sisteze plata indemnizaţiei. (ziare.com)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
44

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și F.C. Voluntari!

astăzi, 10:24
107

Meciul, contând pentru runda a VIII-a din această ediție a play-out-ului SuperLigii României, se va desfășura pe stadionul "Municipal" din Botoșani și va începe la or...

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
21

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...