Păcăleli de 1 aprilie pentru colegi și prieteni

Păcăleli de 1 aprilie pentru colegi și prieteni
Este 1 aprilie, un moment în care majoritatea cetățenilor încearcă să își păcălească prietenii, colegii și familia. Vă oferim câteva variante de farse de 1 aprilie, dar și explicația pentru acest fenomen, care se pare că are o vechime de cel puțin câteva sute de ani.

Originile păcălelilor de 1 aprilie s-ar putea afla într-o sărbătoiare romană ținută în aceeași perioadă a anului, Hilaria - care se sărbătorea pe 25 aprilie. Alții plasează începutul sărbătorii în momentul în care Papa Gregorie XIII a schimbat calendarul, Anul Nou începând să fie sărbătorit la 1 ianuarie, în secolul XVI. Această ipoteză este însă contrazisă de faptul că prima menționare în scris a păcălelilor de 1 aprilie apare în Canterbury Tales, a lui Chaucer, din 1392.
 
Cert este că tradiția există în majoritatea țărilor occidentale, iar în Franța și Italia, principalul obicei este acela de a prinde un pește de hârtie, cu un ac, de hainele celorlalți, strigând "Pește de aprilie!".
 
Dar să revenim la farsele de 1 aprilie pe care le putem face colegilor, prietenilor și familiei. Iată câteva sugestii:
 
1. Una din cele mai savuroase farse este să înlocuiești zahărul din zaharniță cu sare. Toți cei care vor încerca să se trezească cu o ceașcă de cafea sau ceai vor avea o surpriză care le va face gura pungă.
 
2. Scoate la vânzare mașina prietenilor: poți să lipești de geamul mașinii un anunț conform căruia mașina se vinde urgent, la un preț mic. Trece pe afiș numărul de telefon al prietenilor, iar aceștia vor fi foarte surprinși să primească oferte pentru mașina lor.
 
3. Lipește de podea o bancnotă, la birou: mulți se vor apleca să o ridice, fără succes.
 
4. Lipește colacul și capacul WC-ului cu superglue, de vasul WC-ului. Asta este însă o păcăleală cam riscantă, mai ales că îi vei cădea pradă și tu până la deblocarea vasului.
 
5. Pune în pasta de dinți usturoi pisat foarte mărunt. Destul de dificil de realizat, dar cu rezultate remarcabile.
 
6. Dacă ai acces la telefonul unui prieten, schimbă-i limba din setarea obișnuită în... chineză. Va pierde ceva timp până să ajungă la setările origininale.
 
7. Întocmește o hârtie care să pară cât mai oficială, cu antetul firmei și eventual ștampilă - copiate în Photoshop - în care să îi anunți pe prieteni/vecini/rude că le va fi oprită furnizarea serviciului de cablu/telefon/curent electric.
 
8. Pune un afiș cu "DEFECT" pe ușa liftului.
 
9. Da cu lac transparent pe vârful creioanelor și pixurilor colegilor. Dacă vor încerca să scrie ceva, vor avea o surpriză: mesajele lor vor rămâne invizibile. Asta în cazul în care mai folosește cineva pixul sau creionul, în zilele noastre...
 
10. Lipește bandă adezivă opacă pe spatele mouse-ului optic.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

astăzi, 22:23
46

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

astăzi, 22:04
223

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

astăzi, 21:10
111

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...