O locuință izolată modern, cu termosistem și tâmplărie cu geam termopan (tripan) are nevoie să “respire” printr-o ventilație adecvată. Ca urmare a normativelor tehnice actuale de execuție a clădirilor, în ceea ce priveşte izolarea, acestea sunt atât de bine “împachetate” încât la o ventilație naturală normală, nu se asigură un flux de aer suficient, iar aerul statut şi umed rămâne în casă.
Cât de proaspăt și curat este aerul pe care îl respirăm? În viaţa de zi cu zi, nu ne gândim prea mult la cât timp petrecem în spaţii închise. În tot acest timp împărţim un volum limitat de aer de puritate și prospeţime îndoielnică cu oamenii din aceeași încăpere. Oboseala, durerea de cap și alte simptome neplăcute sunt primii indicatori ai impactului negativ al aerului vechi poluat asupra sănătăţii noastre, dar rareori se asociază aceste condiţii cu o calitate slabă a aerului. Pentru organismul uman, calitatea aerului înconjurător are o importanţă vitală. Aerul din încăperi conţine un număr mare de bacterii și particule de praf, toate tipurile de vapori, gaze și altele noxe ale orașelor mari și ale organismelor umane, ceea ce înseamnă poluare. Altfel spus, un astfel de aer face rău sănătăţii în loc să ne ofere oxigenarea vitală de care avem nevoie.
Captivi în propriile noastre case…? Aerul din orice locuinţă conţine întotdeauna micro particule și diverse componente poluante, creând astfel un anume grad de poluare a aerului în interior. O ventilaţie corespunzătoare cu mediul extern asigură aportul necesar de aer și menţine nivelul poluării interioare la un nivel acceptabil, în limite rezonabile pentru sănătatea umană. (vezi mai mult despre Casa izolată nu mai respiră)
Poluarea interioară este mai periculoasă decât cea exterioară! Situaţia se schimbă drastic atunci când unii locatari sunt conduși de dorinţa de a-și izola cât mai mult posibil locuinţele, închizând astfel toate sursele prin care se poate produce un schimb natural de aer. În încercarea de a minimiza pierderile de căldură și costurile cu energia s-a ajuns la o izolare aproape perfectă a clădirilor, blocând orice aport de aer proaspăt și o mișcare naturală a acestuia. În astfel de circumstanţe, ventilaţia naturală nu oferă suficientă alimentare cu aer, în consecinţă, o locuință închisă ermetic pur și simplu “nu respiră”.
Ventilarea controlată, cu filtrarea-purificarea aerului care pătrunde în locuință, este o soluție care asigură pe termen lung sănătatea fiecărei familii, iar locuința nepoluată va deveni cea mai râvnita soluție locativă.
”Proprietarii UNIQUE Residence nu vor locui într-un apartament oarecare!
Ne preocupă cum vor trăi clienții noștri, pentru care, cu atât mai mult în contextul actual, asigurăm pachete de dotări, opțiuni pentru condiții superioare de calitate a mediului fiecărei locuințe:
IZOLAȚIE - confort fonic și termic de nivel superior: pereți exteriori din cărămidă, termo-sisteme cu vată bazaltică, încălzire în pardoseală, tâmplărie exterioară germană clasa A cu geamuri sistem Tripan;
VENTILAȚIE - sisteme de filtrare și control pentru un aer de calitate;
AUTOMATIZARE - sisteme de protecție și confort Smart Home, controlate prin aplicația dedicată UNIQUE Residence.”
UNIQUE Residence - proiecte rezidențiale create să răspundă în fapt aşteptărilor fiecăruia!
Stadii de realizare a proiectelor rezidențiale dezvoltate de grupul de firme FORMENS, în Botoșani, Iași și Focșani:
- Str. Împărat Traian nr. 34, zona G-ral Gh. Avramescu - în faza de execuție;
- Aleea Maxim Gorki nr. 6, zona Biserica Sf. Dumitru, Marchian - în faza de execuție;
- Calea Naționala nr. 48, zona Stadion - E-ON - recepționat final;
- Str. Izvoarelor nr. 2, zona Uvertura Mall, Biserica Sf. Ilie - recepționat final;
- Iași, Str. Sf. Andrei nr. 7-9, zona Palas - în faza de execuție;
- Focșani, Str. Cuza Vodă nr. 58 - în faza de autorizare, ulterioară PUZ-ului.