Ovidiu Portariuc se opune vânzării terenurilor agricole către străini! Vezi ce îi va propune premierului!

Ovidiu Portariuc se opune vânzării terenurilor agricole către străini! Vezi ce îi va propune premierului!
Preşedintele executiv al PSD Botoşani, Ovidiu Portariuc, se opune vănzării terenurilor agricole către străini, şi şi-a spus punctul de vedere legat de această situaţie pe o reţea de socializare, fiind extrem de vehement.

Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, edilul-şef al municipiului a ajuns în mediul rural, unde mărturiseşte că a avut ocazia să vorbească cu mai multe persoane, spunând că dacă terenurile agricole vor continua să fie achiziţionate de străini în ritmul de acum, românii vor fi în vizită în propria ţară.

“In perioada sarbatorilor am mers prin judet, pe la bunici, am vorbit cu oamenii de la tara mai mult decat mi-a permis timpul in ultima perioada. Toti mi-au transmis un mesaj pe care il stiam de ceva vreme: se cumpara pamant cu o viteza uluitoare in ultima perioada. Mii, zeci de mii de hectare isi schimba proprietarii. In acest ritm in 5-6 ani romanii vor fi in vizita prin tara. In Romania discutam de 2000 euro/ha, in Europa de 18.000 euro/ha. Resursa cea mai valoroasa a unei natiuni pe langa cetatenii ei ramane pamantul, spatiu vital pentru aigurarea hranei si independentei statului. Statul care nu stie sa o protejeze va raspunde in fata generatiilor urmatoare", a postat liderul PSD pe contul său de Facebook.

Ovidiu Portariuc spune că îi va propune prim-ministrului crearea unui fond de investiţii naţional, iar terenurile scoase la vânzare de proprietari să fie cumpărate de statul român.

“De ce toate statele si marile fonduri de investitii au pornit intr-o goana nebuna dupa achizitia de terenuri din Africa pana in Europa si din Kazakhstan pana in Ukraina? Criza alimentara bate la usa! Ce face statul roman? Doarme? De ce nu pune bazele unui fond de investitii national alimentat de la buget sau din subscriptie publica pentru a achizitiona teren agricol? Proprietarul face mai intai o oferta initiala catre statul roman si apoi catre ceilalti clienti publici sau privati! Macar 1 milion de hectare pentru inceput, pe care il poate arenda unor mari firme, romanesti sau straine si incasa redevente? Valoarea va creste in timp iar natiunea va avea de castigat! Voi propune acest lucru Premierului cu prima ocazie!", a mai scris Ovidiu Portariuc pe reţeaua de socializare. 

 

Spune-ne opinia ta