Ovidiu Portariuc: "Taxe locale zero pentru noi locuri de muncă"

Ovidiu Portariuc: "Taxe locale zero pentru noi locuri de muncă"

 OVIDIU PORTARIUC  

Scrisoare deschisă către
Președintele Consiliului Județean, Mihai Țâbuleac
Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur
Directorul Direcției Generale a Finanțelor Publice, Radu Țurcanu



Stimati Domni,

În calitate de vicepreședinte  al organizației județene a PSD, am venit cu mai multe propuneri de stimulare a creșterii economice și creare de noi locuri de muncă prin reducerea fiscalității, una dintre acestea fiind reducerea CAS, pentru o perioadă de șase luni de zile, pentru angajatorii care angajează șomeri.

Zilele trecute am citit bilanțul Direcției Generale a Finanțelor Publice, care prezenta o statistică alarmantă pentru județul nostru. Numai anul trecut  2.050 de societăţi comerciale și-au suspendat activitatea, 2.078 de firme şi-au redus activitatea, 288 de firme au intrat în insolvenţă, 981 de firme nu au desfăşurat niciun fel de activitate şi doar 1.567 s-au dezvoltat, ceea ce reprezintă doar 34% dintre toți agenții economici.

În același timp, Direcția Județeană de Statistică anunță că în fiecare zi în județul Botoșani aproape o sută de oameni rămân fără slujbe. La o populație de 450.000 de locuitori ai județului, numărul de salariați este de zece ori mai puțin, ajungând numai la 48.493 de persoane.

Având în vedere datele prezentate mai sus, vă adresez această scrisoare deschisă prin care vă solicit să interveniți, în calitate de factori de decizie ai administrației locale, pentru identificarea urgentă și punerea în aplicare a unor măsuri pentru redresarea situației.

În acest sens, vă propun Proiectul "TAXE LOCALE ZERO pentru noi locuri de muncă". Proiectul presupune scutirea de taxe locale, pe o perioadă de un an de zile, pentru investitorii care vor să aducă bani în județul nostru și să creeze noi locuri de muncă. Mediul privat trebuie degrevat de povara fiscală pentru a-l lăsa să-și tureze motoarele de producție la maximum. Banii la bugetul local pot fi recuperați din crearea de noi locuri de muncă.

În același timp, vă anunț că în cel mai scurt timp voi organiza un forum al oamenilor de afaceri din județul nostru pentru a putea dezbate împreună problemele și soluțiile pentru impulsionarea mediului economic în Botoșani.

Vă solicit, pe această cale, să puneți în dezbatere, în cadrul instituțiilor pe care le conduceți, propunerea de a elimina taxele locale pentru investitori, pentru o perioadă de minim un an și să dispuneți, în cel mai scurt timp, măsuri pentru punerea în aplicare a acestui proiect.


Ovidiu Portariuc
Vicepreședinte PSD Botoșani


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
332

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
470

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
596

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...