Ovidiu Portariuc: "De ce PNL a făcut scut atunci când am atins interesele PDL, pe plan local?"

  Preşedintele executiv al PSD Botoşani, Ovidiu Portariuc, are în continuare speranţa că alianţa USL va funcţiona şi a oferit şi câteva argumente pentru care această construcţie politică trebuie să rămână unită.

Pe lângă faptul că USL a fost cel mai votat proiect politic de către cetăţeni, Ovidiu Portariuc susţine că guvernarea USL a fost una benefică, pozitivă, fapt reflectat în rezultatele economice.

 Un al treilea argument pentru care USL ar trebui să rămână unită, în opinia lui Portariuc, este acela că mai are de dus înainte şi alte proiecte, cum ar fi revizuirea Constituţiei, reforma administrativă prin descentralizare şi regionalizare, proiect asumat şi care momentan se află într-un impas, dar care va fi reluat, "pentru că nu putem rămâne cantonaţi în trecut, România trebuie să se dezvolte şi să meargă spre modelul european".

“Vreau să îm exprim speranţa că USL va rezista. Este ceea ce am susţinut din prima zi după ce am primit voturile oamenilor şi cred că modul în care s-a comportat PSD la Botoşani arată dedicarea noastră de la început pentru această construcţie politică. Am încercat să menţin stabilitate şi echilibru în administraţia locală din Botoşani şi cred că oamenii au observat lucrul acesta şi încercăm şi în continuare prin comunicare şi dialog să menţinem acest proiect în viaţă", a declarat Ovidiu Portariuc.

Pentru ceea ce nu a mers la nivel local în cadrul acestei alianţe, Ovidiu Portariuc spune că răspunsurile ar trebui să le dea liberalii.

“Lucrurile ar trebui să meargă înainte. De ce nu au mers pe plan local, ar trebui întrebaţi partenerii noştri. De ce a fost refuzat acel pact de neagresiune pe care preşedintele Andrei Dolineaschi l-a propus domnului Florin Turcanu, de ce nu a fost acea dezicere publica de PDL pe plan local, de ce PNL a făcut scut atunci când am atins interesele PDL pe plan local, toate sunt întrebări ale căror răspunsuri se află strict la PNL. A veni acum şi a face pe lupul moralist spunând că PSD a încercat, a făcut, să vorbim pe fapte, noi din ceea ce am făcut nu ne-am dezis de USL", a conchis preşedintele executiv al PSD Botoşani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod portocaliu de vreme severă în județul Botoșani, anunțul meteorologilor!

astăzi, 10:16

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu de vreme severă valabil de duminică, 29 septembrie, până luni, 30 septembrie, ora 10:00. Zonele afectate sunt Mold...

Accident grav într-o comună din Botoșani, patru persoane au ajuns la spital! (foto)

astăzi, 09:08

Patru persoane, cu vârste între 59 și 66 de ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă dimineață, în localitatea Blândești. &...

Cetățenii de pretutindeni sunt așteptați la Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, care este programul hramului!

astăzi, 08:41

Anul acesta, alături de sfintele moaște ale Sfintei Cuvioasei Parascheva vor fi aduse, de la Mănăstirea „Sfântul Pavel” din Muntele Athos, și sfintele moaște ale Sfântulu...