Ovidiu Portariuc făcut praf în emisiunea Dosar de politician: "Tânărul primar PSD se luptă de mama focului cu tainele administraţiei publice"

Ovidiu Portariuc făcut praf în emisiunea Dosar de politician: "Tânărul primar PSD se luptă de mama focului cu tainele administraţiei publice"
Al treilea om ca putere în Partidul Social Democrat este Andrei Dolineaschi, secretarul general al partidului. Deputatul de Dorohoi face o figura retrasă.

Numele lui este folosit doar atunci când şmecherii din partid discută despre numirile în funcţii pentru ministere şi instituţii deconcentrate. Dolineaschi este şeful filialei de la Botoşani, micul şi săracul judeţ din nordul ţării. Interesant este că în PSD oamenii cu funcţii importante provin cu precădere din judeţele mici şi sărace, a se vedea cazul baronului Dragnea. Tânărul secretar general al PSD face parte din echipa de reformatori ai lui Victor Ponta.

Pe plan local, Dolineaschi şi-a promovat omul de încredere în funcţia de primar al oraşului Botoşani.

Numele său este Ovidiu Portariuc. La fel de tânărul primar PSD se luptă de mama focului cu tainele administraţiei publice, fiind în faţa primei funcţii administrative importante. Portariuc promisese în campania electorală că va face 10.000 de locuri de muncă, va construi 2000 de locuinţe şi, culmea culmilor, va rezolva problema câinilor maidanezi din Botoşani. Evident că după un an şi jumătate de mandat , PSD-istul Portariuc n-a ridicat nicio locuinţă, nu a adus niciun investitor în oraş, iar câinii maidanezi zburdă fericiţi prin oraş...

La Botoşani alianţa politică USL este practic desfiinţată. Liberalii conduşi de şeful judeţului Florin Ţurcanu au suspendat protocolul cu PSD-iştii. Scandalul a izbucnit după ce primarul Portariuc i-a tăiat atribuţiile de viceprimar liberalului Viorel Iliuţă. Care a fost lăsat să se ocupe de instituţiile de cultură din oraş. Iniţial, liberalul Iliuţă se ocupa de investiţiile primăriei Botoşani.

Liberalii îi acuză pe PSD-işti că au devenit stăpânii judeţului. Baronul liberal Ţurcanu a ameninţat că va declanşa alegerile anticipate pentru primărie. PSD-iştii din Botoşani au contracarat şi l-au numit în funcţia de şef al zonei metropolitante pe protejatul primarului Portariuc, deşi funcţia trebuia dată liberalilor. Războiul fratricid în USL Botoşani continuă în forţă.

În paralel, Portariuc duce un război cu PDL-iştii conduşi de familia Flutur. Fostul primar al Botoşaniului, Cătălin Flutur, verişorul fostului ministru Gheorghe Flutur, îi stă ca un spin în coasta primarului Portariuc. Cum se întâmplă la români, cu cât este mai mic judeţul, cu atât sunt mai mari orgoliile.

Devenit un teren de luptă politic, micul oraş Botoşani este blocat economic, iar investiţiile în dezvoltare de la Bucureşti întârzie să vină. Portariuc intenţionează să-l lase fără loc de muncă pe Cătălin Flutur, cel care conduce o companie din subordinea consiliului local Botoşani.

Portariuc vrea să desfiinţeze compania care administrează spaţiile şi imobilele primăriei după ce a comandat un audit. Alte zeci de mii de euro au fost cheltuite de primar pentru diverse contracte de consultanţă, fiind acuzat că aruncă banii oraşului pe geam. Până să ajungă primar, Ovidiu Portariuc era om de afaceri, acţionar la cinci societăţi. În 2012 o singură companie deţinută de primar a reuşit să facă un modest profit de 1000 de dolari.

Portariuc se ocupă de agricultură biologică şi comerţ, având în administrare o exploatare agricolă într-un sat din judeţ. Singura lui afacere de anvergură, o fabrică de lapte, a intrat în insolvenţă anul trecut, iar reţeaua de magazine are pierderi considerabile.

Primarul PSD a simţit pe propria piele cât de greu este să fii antreprenor în România! Sunt sigur că după patru ani la primărie va uita de necazurile ca om de afaceri şi va deveni un primar prosper.

Portariuc a moştenit tradiţia de mic afacerist local de la părinţii săi- tatăl său şi mătuşa sa sunt trimişi în judecată pentru implicarea firmelor deţinute într-o reţea de devalizatori. Cazul este banal: doi angajaţi ai Parchetului Judecătoriei Botoşani decontau în fals diverse produse în numele instituţiei. Ei primeau facturi de la anumite companii, făceau plăţile pentru produsele fictive, apoi administratorii împărţeau banii astfel obţinuţi. Au fost sifonaţi astfel circa 250.000 de euro. Procurorii au stabilit că primarul Portariuc nu avea legătură cu reţeaua din care făcea parte tatăl şi mătuşa sa. Situaţia de la Botoşani este argumentul că nu întotdeauna tinerii aleşi în funcţii publice pot face şi performanţă.

Primarul Portariuc şi şeful său, Andrei Dolineaschi, fac parte din generaţia de politicieni care chipurile ar trebui să scoată ţara din criză. Eşecul acestei generaţii va arunca România în alţi 10 ani de marasm politic şi înapoiere economică.

Sursa: Realitatea.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
151

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
131

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1069

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...