Orice caz de abuz asupra minorilor poate fi sesizat la telefonul 983!

Orice caz de abuz asupra minorilor poate fi sesizat la telefonul 983!
Conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani recomanda botosanenilor care cunosc cazuri in care copii sunt supusi la diverse forme de abuz sa sesizeze imediat DGASPC, prin apelarea numarului 983, numit si Telefonul Copilului, sau la telefonul verde 116.111, apel preluat initial de Bucuresti, unde pot oferi adresa exacta la care poate fi gasit minorul in cauza.

Potrivit datelor furnizate de Directie, la telefonul 983, anul trecut a fost semnalat un singur caz, care a fost si confirmat, iar in 2010 au fost trei cazuri semnalate, dintre care doua s-au confirmat, iar unul este in curs de verificare.

Mai este un numar de telefon al Asociatiei Copilului, telefonul verde 116.111, situatie in care se suna direct la Bucuresti si apoi se redirectioneaza la Botosani. Au fost primite sesizari si la acest numar de telefon, in 2009 fiind 9 cazuri, dintre care numai 7 cazuri au fost confirmate, iar in 2010 sunt doua cazuri, care au fost confirmate.

"Recomand, in cazul in care apare o situatie, adica un copil este abuzat, neglijat, se afla in pericol in familia lui, persoanele care au la cunostinta de aceste situatii sa ne sesizeze pe noi, DGASPC, apeland la numarul 983, care este gratuit, trebuind sa ne furnizeze doar adresa exact unde gasim copilul si noi luam masuri, daca se impun. Din moment ce numarul apelurilor este atat de mic, ma gandesc ca populatia poate nu cunoaste numarul acesta", a spus Cecilia Spataru, director pe probleme de copil din cadrul DGASPC.

Telefonul copilului este la dispozitie din 2004-2005,  apelurile fiind preluate de Centrul de primire a copilului in regim de urgenta si sunt comunicate apoi Complexului de Servicii Comunitare, care verifica daca acele cazuri se confirma sau nu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
160

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
920

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
445

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...