Companiile de stat vor vira statului 90% din impozitul pe profit

Companiile de stat vor vira statului 90% din impozitul pe profit

 EMIL BOC  

Companiile cu capital integral integral sau majoritar de stat au interzis la achiziţiile de autoturisme şi mobilier şi trebuie să-şi reducă celelalte cheltuieli cu 25%, a declarat premierul Emil Boc. 

Întreprinderile cu capital integral sau majoritar de stat vor trebui să vireze 90% din impozitul pe profit statului, spre deosebire de 50% ca până acum, a declarat premierul Boc, după ce Guvernul a aprobat modificările la noul cod fiscal.

"Am adoptat şi o Hotărâre de Guvern  prin care am lărgit posibilitatea firmelor de a primi ajutoare de stat. De asemenea, am adoptat un memorandum prin care am aprobat capitalizarea suplimentara a IMM-urilor cu 46 mil de euro, iar astfel se măreşte capacitatea firmelor de a crea bani. De această măsură vor beneficia cel puţin 7.000 de întreprinderi", a mai spus Emil Boc.

"Am adoptat astăzi şi o ordonanţă de urgenţă prin care le permitem firmelor să poată accesa fonduri europene mai uşor", a continuat premierul, citat de Realitatea.net.

În ceea ce priveşte companiile de stat, acestea vor trebui să-şi reducă cu 25% cheltuielile cu bunuri şi servicii şi nu vor mai avea voie să achiziţioneze maşini şi mobilier. "În plus, întreprinderile cu capital integral sau majoritar de stat vor trebui să vireze 90% din impozitul pe profit statului, spre deosebire de 50% ca până acum", a spus Boc.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
145

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
909

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
435

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...