Ordinul lui Voiculescu: Gabriela, Fii-rea cu Ponta

Ordinul lui Voiculescu: Gabriela, Fii-rea cu Ponta
Victor Ponta a plecat supărat de la o emisiune festivă a postului Antena 3 după ce a fost atacat şi hărţuit de moderatorii postului patronat de aliatul Dan Voiculescu.

Moderatorii de la trustul de presă aliat cu PSD şi PNL l-au atacat frontal pe Victor Ponta. Gabriela Firea l-a catalogat ca "neprofesionist şi plin de frustrări" şi a refuzat să-i mai adreseze întrebări. În replică Ponta a reclamat "un atac incorect" şi a refuzat să mai răspundă la întrebari. A plecat jurându-şi să nu mai cale în emisiunile postului lui Voiculescu.

Preşedintele PSD a mai simţit şi altădată, pe pielea lui, preferinţa lui Voiculescu pentru Crin Antonescu manifestată de moderatorii Antenei 3. Demostraţia de ostilitate care i s-a oferit duminică în pe terenul aliatului său are o motivaţie recentă, susţin surse din coaliţia opoziţiei. Acestea spun că fost o poliţă plătită de stăpânul Antenelelor, supărat că liderul PSD i-a interzis să apară la semnarea Protocolului USL, pentru a nu strica fotografia de grup. Aceleaşi surse susţin că Voiculescu, care se consideră creierul alianţei opoziţiei, s-a simţit umilit şi i-a promis o răzbunare pe cale mediatică, scrie Evz.ro.

Duminică seară a avut loc o ediţie festivă a emisiunii Sinteza Zilei moderată de Mihai Gâdea alături de Gabriela Vrânceanu Firea şi Răzvan Dumitrescu. Invitaţi: cei trei lideri ai partidelor din Uniune, Crin Antonescu, Victor Ponta şi Daniel Constantin.

Ceea ce trebuia să fie însă un prilej de sărbătoare în trusutul lui Voiculescu, şi un exemplu de deontologie oferit, ca de obicei, de moderatorii de la la Antena 3, a degenerat într-o scenă urâtă, de ceartă în familie.

Formatul emisunii fiecare din cei trei moderatori adresa, pe rând, fiecăruia dintre cei trei lideri politici câte o întrebare. Chiar de la debutul emisunii, Gabriela Vrânceanu Firea şi-a manifestat ostilitatea faţă de Victor Ponta. Dacă pe Crin Antonescu l-a periat spunând că a făcut această alianţă pentru a salva cota unică, pe Ponta l-a atacat frontal pe tema baronilor locali ai PSD care au fost astfel salvaţi. "Doamna Firea, întrebarea a fost aşa de lungă, că am uitat ce aţi întrebat", a încercat Ponta, printr-o ironie, să iasă din încercuire.

Atacuri şi contratacuri sub centură

După prima pauză publicitară, conflictul a reizbucnit. Gabriela Firea l-a pus în "dificultate" pe Antonescu întrebându-l scurt: ce urmează după ce s-a format USL. Suspendarea lui Băsescu şi preluarea puterii, a rostit Antonescu răspunsul aşteptat. Daniel Constantin, aceeaşi întrebare, aceeaşi placă: va fi o suspendare grabnică.

La Ponta, întrebarea s-a schimbat. "Domnule preşedinte Victor Ponta, vorbind în pauza publicitară despre ticăloşia în politică, se ne amintim câteva clipe despre alianţa PSD cu PDL. Cum de, în acele momente, nici PSD nu considera PD-L-iştii ticăloşi şi, de asemenea, nici viceversa nu era valabilă. Să nu-mi daţi răspunsul cu Mircea Geoană, că mi l-aţi dat în pauza publicitară", l-a atacat Firea dezvăluind o discuţie "off the record" din culisele emisiunii. Ponta i-a răspuns printr-o ironie : "Vi l-am dat dumneavoastră (răspunsul – n.r.), că ştiu că aveţi o sensibilitate. Eu credeam că-s ticăloşi şi atunci". "Da? Eu nu ştiam că o am, dar o pot accepta", a replicat Firea schiţând un zâmbet amar, după care Ponta şi-a continuat răspunsul.

Răzbunarea, arma lui Voiculescu

Rănită după ultimul schimb de replici, Gabriela Vrânceanu Firea a adresat întrebări doar lui Antonescu şi Constantin. @Pentru domnul Victor Ponta nu am nici o întrebare. Vreau doar să-i citesc un mesaj pe care l-am primit după atacul nebărbătesc pe care l-a practicat în această emisiune, de la o colegă de-a noastră, nu pot să citesc şi de la cine este. "Neprofesionist şi plin de frustrări", a spus Firea. "Doamnă, îmi cer scuze! Iertaţi-mă!", a exlamat Ponta.

Apoi a refuzat să mai dialogheze. "Prefer să nu mai răspund, mie mi se pare incorect cum sunt atacat în emisiune de doamna Firea şi nu vreau s-o mai supăr", a spus Ponta când Răzvan Dumitrescu i-a adresat o ultimă întrebare.
 
Emisunea s-a încheiat brusc. Mihai Gâdea le-a mulţumit invitaţilor: "Vă doresc o seară plăcută şi sunt convins că ne vom revedea, într-un fel sau în altul, cu sau fără meciuri între jurnalişti şi oameni politici".


Evenimentul Zilei
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
4

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
31

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
37

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...