Ordin al Ministerului Sănătăţii. Persoanele care NU vor mai putea obţine permisul auto!

Ordin al Ministerului Sănătăţii. Persoanele care NU vor mai putea obţine permisul auto!

Cardiacii şi diabeticii care au o formă gravă a bolii nu vor mai putea să obţină permisul de conducere, iar cei aflaţi într-un stadiu mai uşor vor avea nevoie de avizul medicului specialist.

Toate aceste reglementări apar într-un ordin al Ministerului Sănătăţii care îşi propune să alinieze legislaţia din România cu cea a Uniunii Europene. Medicii spun că măsură este bună pentru că într-adevăr aceste afecţiuni pot duce la producerea de accidente rutiere cu urmări grave.

Dacă aţi avut un infarct sau suferiţi de hipertensiune arterială de gradul 3, veţi putea depune dosarul pentru permisul de conducere doar dacă boala a fost efectiv tratată, iar medicul şi-a dat acordul că sunteţi apt să conduceţi. Acelaşi lucru se va întâmpla şi dacă vi s-a implantat un stimulator cardiac permanent sau aţi suferit o operaţie de bypass coronarian cu grefă. Şi în cazul şoferilor cu diabet zaharat pot apărea consecinţe grave.

Cei care vor dori să îşi ia permisul de conducere sau să îl reînoiasca trebuie să completeze în fişa medicală dacă suferă de o boală cardiovasculară sau diabet zaharat. În această situaţie îl vor putea obţine doar cu avizul medicului specialist.

Reglementările fac parte dintr-un ordin pus pe site-ul Ministerului Sănătăţii, în care se arată că cei cu astfel de afecţiuni trebuie să se prezinte periodic la controalele medicale. În cazul în care doctorul şi-a dat avizul fără ca bolnavul să fie apt pentru a conduce, specialistul va fi tras la răspundere.

Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii: ″Este o legiferare a unei directive europene care a fost emisă în 2016..Până la sfârșitul anului trebuie să o transparentizam...altfel riscăm să fim amendaţi...″⁣

Noile reglementari vor intra în vigoare la începutul anului viitor.

Sursa: Stirile Pro TV

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
122

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
87

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
259

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...