Orban lasă libertate autorităților locale de a impune purtarea măștii de protecție în aer liber

Orban lasă libertate autorităților locale de a impune purtarea măștii de protecție în aer liber

Premierul Ludovic Orban a explicat astăzi că măsura de a purta masca de protecție în aer liber va fi decisă de fiecare Comitet Județean pentru Situații de Urgență și se va impune doar în anumite zone, unde va fi necesar, și unde vor fi multe cazuri Covid-19.

Acest lucru înseamnă că în cazul nostru, județul Botoșani, decizia de a se purta masca de protecție în aer liber va fi luată exclusiv de autoritățile locale, cele de la Botoșani.

”Există o propunere formulată de specialiștii din cadrul Comitetului Național de Suport Științific să nu reglementăm la nivel național, ci să lăsăm la nivel local reglementarea. Mi s-a semnalat că în Galați sau Brăila, pe faleză este foarte aglomerat. De asemenea, în piețe sau în locuri unde se așteaptă, locuri în care distanțarea nu este posibil. În aceste locuri s-ar putea lua măsura de a fi obligatorie purtarea măștii și în aer liber. Comitetele Județene pentru Situații de Urgență vor lua măsura în urma unei analize foarte atente și numai în anumite zone, în anumite intervale orare”, a anunțat, marți, Ludovic Orban.

La Botoșani, în cinci luni de la debutul pandemiei, au fost infestați cu noul coronavirus 1151 de botoșăneni, din care 793 au fost declarați vindecați.

În plus, în ultima săptămână nu au fost înregistrate mai mult de zece cazuri pe zi. În aceste condiții, este puțin probabil ca autoritățile locale să decidă purtarea măștii de protecție în aer liber.

(T.C.)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
787

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
250

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
212

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...