Orase favorite pentru a deveni capitale de regiuni

Orase favorite pentru a deveni capitale de regiuni
Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat joi, la finalul unei dezbateri ce a avut ca tema regionalizarea si descentralizarea, ca un sondaj de opinie realizat la nivelul tuturor viitoarelor regiuni de dezvoltare arata care sunt orasele pe care locuitorii din diverse zone ale tarii le prefera pentru a deveni resedinte de regiuni.  

Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Brasov, Ploiesti si Constanta sunt orasele considerate favorite pentru a deveni capitalele viitoarelor regiuni de dezvoltare, potrivit unui sondaj realizat la solicitarea autoritatilor.  

In Moldova, in regiunea care ar urma sa includa judetele Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Vaslui si Bacau, locuitorii acestora sunt de parere, conform rezultatelor sondajului prezentat de Liviu Dragnea, ca municipiul Iasi ar trebui sa fie resedinta de regiune, acesta fiind indicat de 48% din cei chestionati. Pe locul al doilea se afla municipiul Suceava cu 12,2%, urmat de Piatra Neamt cu 11,1%.  

Intrebat cat de mult va cantari acest sondaj in decizia care va fi luata in ceea ce priveste stabilirea resedintelor viitoarelor regiuni, Dragnea a spus ca se va tine cont si de rezultatele acestei cercetari sociologice.  

"Sondajul cantareste, dar sa stiti ca cel mai mare castig pentru un oras care va deveni resedinta unei regiuni va fi prestigiul, si spun sta pentru a mai detensiona aceasta dezbatere patimasa. In fiecare regiune exista doua, trei judete care sunt acum intr-un razboi, intre ghilimele, dar vreau sa le spun tuturor sa nu se astepte ca, daca va fi resedinta regiunii undeva, toata bogatia din regiune vine acolo.    

Doamne, fereste! Acesta este si motivul pentru care vrem sa punem in toate resedintele de judet institutii regionale, pentru ca fiecare comunitate judeteana sa simta beneficiile acestui proces de regionalizare", a spus Liviu Dragnea intr-o conferinta de presa, la finalul dezbaterii.    

Vicepremierul nu a precizat cine a realizat acest sondaj de opinie si nici nu a dat alte date despre aceasta cercetare sociologica.   

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
216

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
305

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
309

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....